Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Hackathon etkinliğinde ilk etap tamam, gözler finalde

VakıfBank’ın gençlere bankacılığın geleceğini şekillendirme fırsatı sunduğu hackathon etkinliğinde ilk etap tamamlandı. Metaverse’te düzenlenen açılış etkinliğinin ardından ekipler çevrimiçi gerçekleştirilen 48 saatlik proje geliştirme maratonuna geçiş yaptı. 33 takımın yarıştığı maratonda 10 proje finale kaldı.

VakıfBank “Hack to the Future” ile geleceği kodlama maratonu metaverse ile açıldı

Hackathon etkinliğinde ilk etap tamam, gözler finalde…

VakıfBank’ın gençlere bankacılığın geleceğini şekillendirme fırsatı sunduğu hackathon etkinliğinde ilk etap tamamlandı. Metaverse’te düzenlenen açılış etkinliğinin ardından ekipler çevrimiçi gerçekleştirilen 48 saatlik proje geliştirme maratonuna geçiş yaptı. 33 takımın yarıştığı maratonda 10 proje finale kaldı.

VakıfBank’ın, bu yıl dijitalleşme ve sürdürülebilirlik odağıyla üçüncü kez gerçekleştirdiği “Hack to the Future” etkinliğinde büyük final heyecanına sayılı günler kaldı. Açılış ve proje geliştirme aşaması tamamlanan etkinlikte finalistler belli oldu.

Hack to the Future bu yıl, etkinliğin ruhuna uygun olarak yeniliklerle başladı. Metaverse’te gerçekleştirilen açılış etkinliğine VakıfBank yöneticileri, çalışanları ve yarışmacı gençler avatarlarıyla katıldı.

Açılışta konuşan VakıfBank Bilgi Teknolojileri ve Operasyonel İşlemlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Metin Recep Zafer,

“Bankacılık ve finans sektörü özellikle son yıllarda bir kabuk değişimi yaşıyor. VakıfBank olarak bu değişim dalgasıyla uyum içinde hareket etmenin önemli olduğuna inanıyoruz. Bu yaklaşım, bazı kilit anlarda dalganın önüne geçerek, ona yön vermemizi de mümkün kılıyor. Sektörümüzde öncü bir rol üstlenirken, en çok geleceği bugünden okuma kabiliyetimizden güç alıyoruz. Bu kabiliyeti bize sağlayan yanlarımızdan biri müşteri içgörülerini okumaktaki başarımız. Diğeri ise gençlerle olan sıkı bağlarımız. Hack to the Future etkinliğini bu yüzden önemsiyoruz. Ülkemize ve dünyamıza değer katma misyonumuzda gençlerin yanımızda yer alması bize ayrı bir güç veriyor” dedi.

 

VakıfBank Dijital Bankacılık, Müşteri Deneyimi ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan da açılışta yaptığı konuşmada,

“Dijitalleşme, bankacılığın bugününü ve geleceğini şekillendiren en önemli unsurlardan biri. Artık bankacılık hizmeti alırken tüketiciler kolay kullanımı, kusursuzluğu önemsiyor. Totalde tüm müşteri yolculuğunu sıra dışı kılacak bir dijital bankacılık deneyimi arıyor. Biz de bu değişimi net olarak görüyor ve enerjimizin büyük kısmını bu alana aktarıyoruz. Bu süreçte gençlerin muazzam enerjisi, coşkusu ve araştırmacı ruhu bize yol gösteriyor” diye konuştu.

 

89 gencin fikirden projeye yolculuğu

Açılış sonrasında başlayan 48 saatlik proje geliştirme maratonunda 89 gençten oluşan 33 takım, bankacılığın geleceğinde rol oynayacağına inandıkları fikirleri projeye dönüştürmek için yarıştı.

Ana temaları dijital bankacılık kullanıcı deneyimi ve tasarımı, yeni nesil müşteri iletişimi, yenilikçi ürün ve hizmetler ile sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik olan etkinlikte gençler süreç boyunca VakıfBank çalışanlarından mentorluk desteği aldı.

Yetkin ve deneyimli jüri üyeleri

VakıfBank’ın ev sahipliğinde gerçekleşen “Hack to the Future” jürisinde bu yıl da alanlarında en yetkin ve deneyimli isimler yer alıyor.

Finale kalan 10 takım, 11 Şubat’ta gerçekleştirilecek kapanış etkinliğinde projelerini Kadir Has Üniversitesi Rektörü Sondan Durukan Feyiz, FAST Company Türkiye Kurucusu Mehmet Rauf Ateş, Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Mehmet Zahid Samancıoğlu, VakıfBank Bilgi Teknolojileri ve Operasyonel İşlemlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Metin Recep Zafer, VakıfBank Dijital Bankacılık, Müşteri Deneyimi ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan’dan oluşan jüriye anlatarak, büyük ödüller için mücadele edecek.

Dereceye girenlere toplam 85 bin TL ödül verilecek.