Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

III. Yerli Teknoloji Zirvesi “Yerli Teknolojiler Nasıl Geliştirilir?”

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında, Doğa Kolejinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği  “Yerli Teknoloji Zirvesi” Doğa Koleji Ankara Çayyolu Kampüsünde gerçekleştirildi.

III. Yerli Teknoloji Zirvesi “Yerli Teknolojiler Nasıl Geliştirilir?”

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında, Doğa Kolejinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği  “Yerli Teknoloji Zirvesi” Doğa Koleji Ankara Çayyolu Kampüsünde gerçekleştirildi. “Yerli Teknolojiler Nasıl Geliştirilmelidir?” temasıyla düzenlenen zirveye, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Havelsan, Türk Havacılık Uzay Sanayii, PARDUS, Trendyol, SASAD, TÜREB, BİTES, ASTOR, OSTİM Teknik Üniversitesi, Twin Bilim, TeacherX, Aron Teknoloji, Orbina gibi birçok önemli kurumdan katılım sağlandı.

Türkiye’de, yerli teknoloji projelerine sağlanan destekler, hayata geçirilen projeler ve yerli teknolojilerin nasıl geliştirilmesi gerektiği vb. konuların konuşulduğu zirvede, katılımcılar, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı. Ankara Çayyolu Kampüsü ve Ankara İncek Kampüsü öncülüğünde gerçekleştirilen program büyük bir ilgi ile karşılandı.

Zirveye Birçok Kurumdan Önemli İsimler Katıldı

Doğa Koleji Eğitimden Sorumlu Genel Müdürü Enis Eryaman’ın açılış konuşması ile başlayan zirvede, “Türkiye’de Yapay Kalp Geliştirmek” başlığı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Başar Aka, “Geleceğin Savunma Teknolojileri” sunumu ile HAVELSAN Strateji Grup Lideri Erol Yücel, “Yerli Yazılımlar için Eğitim Paneli” oturumunda Dr. Işıl Boy ERGÜL, Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Hakan Çetinkaya, Trendyol Mühendislik Ekip Lideri Hüseyin Güner ve Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri’nden Gülsevil Pınar yer aldı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Yapay Zekâ ve Makine Öğrenimi Müdürü Güven Orkun Tanık “Mühendislik Semineri” başlığı ile sunumunu gerçekleştirirken “Saçmalathon” başlığı ile TUMMİAD Başkanı ve Hayalperest Bülent Kavaklı öğrenciler ile buluştu.

“Yerli Yazılımlar Nasıl Geliştirilmelidir? Paneli” oturumunda ise Trendyol Kıdemli Yazılım Mühendisi Emre Savcı, ORBINA Kurucu Ortağı Dilara Kaplan, Doğa Koleji Ortaokul Koordinatörü Dr. Çiğdem Mollaibrahimoğlu, Doğa Koleji Teknoloji Dersleri Bölüm Başkanı Avcı Ufuk Yılmaz ve Doğa koleji Kodlama ve Robotik Bölüm Başkanı Reşit Şafak Gedik, “Yerli Savunma, Enerji, Havacılık Paneli” oturumunda SASAD, POMEGA, BİTES, ASTOR yer aldı.

SASAD Genel Sekreteri Dr. R. Ruşen Kömürcü, BİTES Kurucu CEO’su Uğur Coşkun, POMEGA Enerji AR&GE Müdürü Uğur Kazancıoğlu, ASTOR Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Demir, değerli görüşlerini paylaştı. Twin Kurucu Ekip Üyesi, Birleşmiş Milletler SKA Genç Lideri Okan Dursun, “Twin Bilim ile Sürdürülebilir Eğitim Modeli” sunumu gerçekleştirdi.

Öğrencilerin merakla beklediği, “Hayalindeki Teknolojik Sınıfı ve Kampüsü Tasarla” yarışmalarının sonuçları Dr. Çiğdem Mollaibrahimoğlu, Doğa Koleji Teknoloji Dersleri Bölüm Başkanı Avcı Ufuk Yılmaz ve Doğa koleji Kodlama ve Robotik Bölüm Başkanı Reşit Şafak Gedik tarafından açıklandı.

Dr. Öğretim Üyesi Can güldüren, Dr. Öğretim Üyesi Yücel Tekin, “21.yy’da Dijital Dönüşüm ve Yeni Eğitim Teknolojileri” başlığı ile sunumlarını gerçekleştirdiler.