intenseye, daha güvenli bir iş ortamı için günde 22 milyar fotoğraf karesi işliyor
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ve Zer iş birliğiyle düzenlenen, satın alma ve tedarik zinciri liderlerinin bir araya geldiği “ORDER Zirve” etkinliği gerçekleşti. Yapay zekâ destekli iş sağlığı ve güvenliği (İSG) platformu intenseye da zirveye katılanlar arasında yer aldı.
“ORDER Zirve” etkinliği, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ve Zer iş birliğiyle MESS Teknoloji Merkezi MEXT’te gerçekleştirildi. ORDER Platformu ile üyelerinin satın alma hacimlerini birleştirerek, üyelerine tek noktadan, avantajlı, hızlı ve kesintisiz tedarik sağlayan MESS, bu platformundan bahsetti. Sanayide dijital dönüşümü odağına alan çalışmalarıyla birçok ‘ilk, tek ve en’i başaran MESS, ORDER ile bir ilke daha imza atarak dünyada böyle bir platformu hayata geçiren ilk işveren sendikası oldu.
Zirvede, Teknoloji Yazarı Serdar Kuzuloğlu etkinliğe özel hazırladığı “Rekabetin Gör Dediği” isimli açılış konuşmasını yaptı. Dünyanın en büyük dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi olan MEXT’te en başarılı teknoloji ve çözüm sağlayıcılarından oluşan ekosistem ağı ve iş ortakları tek çatı altında buluştu. Yapay zekâ destekli iş sağlığı ve güvenliği (İSG) platformu intenseye da zirveye katılan şirketler arasında yer aldı ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu TİSK ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı öncülüğünde başlatılan Sıfır Kazaya Yolculuk projesinin hızlı büyüme ivmesini katılımcılarla paylaştı.
Zirvede söz alan intenseye Avrupa ve Orta Doğu’dan Sorumlu Müşteri İlişkileri Yöneticisi Melih Rifaioğlu;
“Dünya’da her 7 saniyede bir iş kazası yaşanıyor. Uluslararası çalışma örgütü verilerine göre yılda yaklaşık 340 milyon iş kazası yaşanıyor ve bu her gün 6 binden fazla kişinin hayatına mal oluyor. intenseye olarak bu kazaların daha yaşanmadan önüne geçebilmek için sıfır kazaya ulaşma hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. New York merkez ofisimizde ve Türkiye’de İstanbul ofisimizde görev yapan yapay zekâ ve İSG uzmanlarımız; 25 ülkede, global ve yerel ölçekteki işletmelerde çalışan 500 binden fazla çalışanın daha güvenli bir ortamda çalışmasına yardımcı oluyor. Günde 22 milyar fotoğraf karesi işliyoruz ve sadece bir teknoloji sağlayıcı olarak değil; ekibimizdeki İSG uzmanlarımız ile aynı zamanda güvenilir bir danışman olarak da hizmet sunuyoruz” dedi.
Rifaioğlu konuşmasında yapay zekâ destekli İSG çözümlerinin nasıl çalıştığını ise şu sözlerle özetledi:
“Tek bir kameradan yılda ortalama 8 bin 700 saatlik görsel veri toplanıyor ancak bu verileri izleme ve anlam üretme süreci çoğu işletmede teknolojinin bize sağladığı faydalardan yararlanmadan yürütülüyor. Biz intenseye olarak işletmelerdeki kameralara bağlanıyoruz, güvensiz durumların analizini yapıyoruz ve anlık olarak sayısal ve görsel bildirimler sunuyoruz. Müşterilerimize projeye başladığımız günden itibaren bir ay gibi bir sürede %90 üzeri doğruluk oranı ile 7/24 otomatik İSG denetimi yapma imkanı sunuyoruz. Şu ana kadar tüm projelerimizde ortalama %92 doğruluk oranını yakalamış durumdayız. Bu sene ise önemli bir inisiyatife imza attık; TİSK ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı’nın öncülüğü ile yürütmekte olduğumuz İSG Teknolojilerini Yaygınlaştırma Projemize şu ana kadar Türkiye’nin birçok güzide kurumu katılım gerçekleştirdi. 100’ün üzerinde bir tesis sayısı ile projeye katılım başvurusu yapan firmalara ait tesislerin yaklaşık %70’inde sistemi devreye alarak kullanımı başlattık. Hatta aralarında yaklaşık iki aylık bir süre zarfı içerisinde platformdan fayda görüp başarı hikâyeleri paylaşmaya başlayan kurumlarımız da bulunuyor, kendilerine tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz.”