Sosyal Medya

Otomobil

Kurumsal Araç Kiralamanın Avantajları

Günümüzde ulaşım, hayatımızın her alanında hızlı ve kolay bir şekilde çözülmesi gereken bir ihtiyaç haline geldi. İster tatile çıkalım ister günlük işlerimizi halledelim, herkesin rahat ve konforlu bir ulaşım aracına ihtiyacı var.

Kurumsal Araç Kiralamanın Avantajları

Günümüzde ulaşım, hayatımızın her alanında hızlı ve kolay bir şekilde çözülmesi gereken bir ihtiyaç haline geldi. İster tatile çıkalım ister günlük işlerimizi halledelim, herkesin rahat ve konforlu bir ulaşım aracına ihtiyacı var. Bu noktada, araç kiralama hizmetleri devreye giriyor ve bize büyük bir kolaylık sağlıyor. İş seyahatlerinde de oldukça pratik olan bu hizmetle, kurumsal araç kiralama sayesinde şirketler, ulaşım ihtiyaçlarını uygun maliyetlerle karşılayabiliyor. Üstelik, araç kiralama hizmeti, şirketlere birçok avantaj da sunuyor.

Şirkete Araç Kiralamanın Avantajları

Birçok işletme ulaşım ihtiyaçlarını hızlı ve uygun maliyetlerle karşılayabilmek için birçok farklı alternatifi göz önünde bulunduruyor. Araç kiralama hizmetleri de bu alternatiflerden bir tanesi.  İşletmeler için araç satın almak yerine kiralamayı seçmek, finansal esneklikten vergi avantajlarına kadar pek çok avantaj sunar. Bu avantaj şu şekilde sıralamak mümkün:

Bütçe Yönetimini Kolaylaştırır

Şirketlerin ulaşım ihtiyaçlarını kiralık arabalarla yürütmek bütçe yönetimi açısından oldukça avantajlı bir yoldur. Şirketlerin araç satın almaları hem operasyonel anlamda hem de mali anlamda yük getirebilmektedir. Araç satın almak, genellikle büyük bir peşin ödeme gerektirir. Ayrıca bu araçların yakıt, sigorta, bakım ve onarım giderlerini takip etmek ekstra zaman maliyeti getirir. Araç kiralama hizmetleri şirketleri bu tür yüklerden kurtarır. Çünkü araç kiralama sözleşmelerinde araç durumu ve giderler net bir şekilde sunulmaktadır. Bu süreç şirketlerin ulaşım bütçelerini rahatlıkla yönetmelerini sağlar. 

Araç Yenileme Kolaylığı Sağlar

Söz konusu iş seyahatleri olduğunda araç seçimi yaparken prestijli görünüm gibi unsurlar büyük önem taşır. Çünkü çeşitli kurum ve kuruluşlar adına seyahat eden kişiler söz konusu firmanın prestijini de yansıtır. Şirketler araç kiralama hizmetleri sayesinde daima güncel modelleri kullanarak prestijini her alanda yansıtma şansı yakalayabilir. Ayrıca yakıt tüketimi, karbon emisyonu veya kapasite gibi konularda farklı araçları tercih etmek istediklerinde herhangi bir mali ya da operasyonel pürüz yaşamazlar. 

Risk ve Sorumluluğun Minimum Seviyeye İndirir

Periyodik bakımlar, sigorta süreçleri ve çeşitli hasarlar her araç sahibinin sorumlu olduğu durumlardır. Bu sorumlulukların bir araba filosuna sahip olan şirketlere yüklendiğinde ortaya çıkan efor katbekat artar. Araç kiralama hizmetleriyle bu tür süreçleri de düşünmeye gerek yoktur.  Çünkü araç kiralama firmaları kiralama sürecinde sigorta gibi sorumlulukları üstlenerek aracı yasal mevzuatlara uygun bir şekilde teslim eder. Ayrıca şirketlerden kiralanan araçlar genellikle bakımı yapılmış ve kullanıma hazır durumdadır. Böylece şirketler araçlara dair tüm sorumlulukları geride bırakarak iş seyahatlerini konforlu bir şekilde gerçekleştirebilir.

Esnek Kiralama Koşulları

Şirketler araç filosu oluştururken ne kadar araç ihtiyaçlarının olduğunu tam olarak tespit edemeyebilir. Çünkü iş süreçlerinde ulaşım ihtiyaçları dönemsel olarak farklılık göstermektedir. Kurumsal araç kiralama hizmetleri bu durumlar için de oldukça ideal çözümler sunar. Firmalar günlük, aylık veya uzun dönem araç kiralama opsiyonları sunarak şirketlerin tüm ihtiyaçlarına hitap edebilir. Böylece şirketleri değişen iş koşullarına göre ulaşım organizasyonlarını gerçekleştirme imkanı yakalar.

With KMSAuto , you can avoid the need to manually enter a license key.