Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

KURUMSAL VERİMLİLİĞİN TEMELİNİ KODSUZ YAZILIM OLUŞTURUYOR

Kod yazmadan yazılım geliştirme imkanı sunan Xpoda’nın platformu klasik kodlama yöntemlerine göre yüzde 20 daha hızlı yazılım geliştirme imkanı sunuyor. XPODA CEO’su Şenol Balo, “Eski tip yazılımlar olan manuel işlemler zaman kaybına ve fazla iş gücü ihtiyacına yol açıyor. Özel yazılımlar ise iş süreçlerini otomatikleştirerek verimliliği ’a kadar artırabiliyor” dedi

KURUMSAL VERİMLİLİĞİN TEMELİNİ KODSUZ YAZILIM OLUŞTURUYOR

 

 

“80 milyar TL’ye ulaşan yazılım sektörümüzde manuel sistemler tarih oldu, özel yazılımlar verimliliği %60 oranında artırabiliyor”

 

Türkiye’de bilişim sektörü, 2023 yılında yüzde 54 oranında büyüyerek 400 milyar TL’ye ulaştı. Bunun 80 milyar TL’sini yazılım sektörü oluşturdu. Kod yazmadan yazılım geliştirme imkanı sunan Xpoda’nın platformu klasik kodlama yöntemlerine göre yüzde 20 daha hızlı yazılım geliştirme imkanı sunuyor. XPODA CEO’su Şenol Balo, “Eski tip yazılımlar olan manuel işlemler zaman kaybına ve fazla iş gücü ihtiyacına yol açıyor. Özel yazılımlar ise iş süreçlerini otomatikleştirerek verimliliği %60’a kadar artırabiliyor” dedi ve ekledi: “KOBİ’ler ve start-up’lar için özel çözümler geliştiriyoruz. En büyük gücümüzden birini iş ortaklarımız oluşturuyor. İş ortaklarımız ile partner hizmeti sağlıyoruz.”

 

Rekabet ortamının giderek arttığı günümüzde, rekabetten kazanan taraf olarak çıkabilmenin en etkili yollarından birini ‘verimlilik’ oluşturuyor. Verimlilik sürecinde ‘kurumsal yazılımlar’ en önemli enstrümanlardan biri konumunda bulunuyor. Kurumsal verimliliğin en güçlü parametrelerinden birini ise etkili kurumsal yazılımlar gerçekleştiriyor.

 

Rakiplerden bir adım öne geçmek için yazılım sistemlerine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Xpoda CEO’su Şenol Balo, Türkiye’de bilişim sektörünün 2023 yılında yüzde 54 oranında büyüyerek 400 milyar TL’ye ulaştığını ve bunun 80 milyar TL’sini yazılım sektörünün oluşturduğunu belirtti. Balo, “Yazılım; günümüz iş dünyasının en önemli unsurlarından birini oluşturuyor. Kurumların birbirleri ile rekabetinden tutun da kurum içindeki iletişime ve verimliliğe kadar her alanda aslan payı yazılıma aittir. Uygulamalarımız ile KOBİ’ler, start-up’lar ve holdinglere farklı farklı çözüm üretiyoruz” dedi.

 

Paket yazılımın verimsizliğiyle firmaları baş başa bırakmıyor, yazılımcı olmadan yazılım geliştiriyoruz

Dijitalleşmek isteyen firmalara; paket yazılımların yetersizliğini örnekler üzerinden gösterdiklerini, bunun çözümü olan özel yazılım geliştirme sürecindeki maliyet/zaman/personel ihtiyacını vurguladıklarını anlatan Balo, “Xpoda olarak paket yazılımın verimsizliği ile firmaları baş başa bırakmıyoruz. Onların özel yazılıma kavuşmalarını sağlarken de ciddi bir hızla, yazılımcı olmadan yazılım geliştirme imkanı sunuyoruz. Bu iki konu bir araya geldiğinde de otomatik olarak maliyet avantajını sağlamış oluyoruz. Xpoda’nın kodsuz yazılım çözümleri, klasik yöntemlere göre 20 kat daha hızlı yazılım geliştirme imkanı sunuyor. Bu hız, işletmelerin ihtiyaç duyduğu çözümleri hızlı ve avantajlı maliyetlerle hayata geçiriyor. Kullanıcı dostu arayüzümüz sayesinde teknik bilgi gerekmeksizin herkes, ihtiyaca özel yazılımlar geliştirebilir. Bu da kurumların esnek ve yenilikçi çözümler üretmesine olanak tanır. Ayrıca, Xpoda’nın akademi eğitimleri ile kısa sürede no code developer yetiştirebilirler. Böylece firmalar kendi bünyelerinde hızlı ve verimli çözümler üretebilirler” dedi.

 

Otomatikleşen iş süreçlerinde verimlilik %60’a kadar artabiliyor

Kurumsal yazılım uygulamalarına geçiş yapan işletmelerin manuel yöntemlere kıyasla büyük verimlilik artışları sağladığının özenle altını çizen XPODA’nın CEO’su Şenol Balo, “Manuel işlemler zaman kaybına ve fazla iş gücü ihtiyacına yol açıyor. Paket yazılımlar ise iş süreçlerini otomatikleştirerek verimliliği %60’a kadar artırabilir. Ancak bu oran, standart paket yazılımların sağladığı verimlilik artışıdır. Asıl fark yaratan, bu temel verimliliğin üzerine özelleştirilmiş çözümler eklemektir. Özelleştirilmiş yazılımlar, işletmenin iş yapış şekline tam uyum sağlayarak daha yüksek verimlilik ve etkinlik sunar. Geleneksel kodlama yöntemleriyle özel yazılım geliştirmek zaman alıcı ve maliyetli olabilirken, Xpoda’nın kodsuz yazılımları sayesinde işletmeler, kendi iş yapış şekillerine özel yazılımları hızlı ve ekonomik bir şekilde geliştirebilirler. Xpoda’nın akademi eğitimleri ile hızlıca no code developer yetiştirilmesi, firmaların özelleştirilmiş yazılım ihtiyaçlarını hızla karşılamalarını sağlar” ifadesini kullandı.

 

Özelleştirilmiş kurumsal yazılım çözümleriyle kurumsal verimlilik daha artıyor

“Kurumsal yazılımlar, işletmelerin verimliliğini artırmak için önemli araçlardır. İş süreçlerinin otomasyonu sayesinde manuel işlemler azalır, bu da zaman ve maliyet tasarrufu sağlar. Paket yazılımlar, verimlilikte %60’a kadar artış sağlarken, özelleştirilmiş çözümler bu oranı daha da yükseltebilir. Kurumsal yazılımlar, daha etkin karar alma süreçlerini destekler ve işletmelerin performansını artırır” diyen Balo, Xpoda’nın kodsuz yazılımlarının işletmelerin hızlı, esnek ve özel çözümler geliştirmelerini sağladığını, böylece verimlilikte daha da yüksek artışlar elde edilebileceğini özellikle vurguladı.

 

Xpoda’nın no code çözümleri 20 kat daha hızlı uygulama geliştirme imkanı sunuyor

Xpoda’nın no code çözümlerinin, 20 kat daha hızlı uygulama geliştirme imkanı sunduğunu, bunun da projelerin çok daha kısa sürede tamamlanmasını sağlandığını belirten Balo, “Bir yazılım projesinin başlangıcından canlıya geçişe kadar olan süresi göz önünde bulundurulduğunda, bu süreçte yazılım geliştirme haricinde de yapılacak çalışmalar düşünülerek (analiz, test vs) klasik yöntemle 6 ayda canlıya geçilen bir uygulama için Xpoda’da 15 gün yetebiliyor. Örnek olarak bir holdingin 120 tane iş sürecini 1 senede 2 no code developer ile canlıya aldığını deneyimledik. Bu, sadece örneklerden biri…” dedi.  İş süreçlerinde bir değişiklik olduğunda no code bir platformla geliştirme yapmanın değişiklik yönetimini kolaylaştırdığını söyleyen Balo, satır satır koda müdahale etmek yerine Xpoda’da no code bir araçta görsel düzenlemeler yapmanın hızlı bir güncelleme fırsatı sunduğunu belirtti.

 

KOBİ’ler ve start-up’ları dijitalleştiren Xpoda, iş ortaklarıyla partner hizmeti veriyor

Kendini geliştirmek isteyen firmalara onlarca iş ortağı kanalı ile yazılım geliştirme hizmeti sunabileceklerini ifade eden Balo, en gelişmiş kaslarından birinin iş ortaklığı potansiyeli olduğunu söyledi.  KOBİ’ler ve start-up’lar için dijitalleşmenin, rekabet avantajı elde etmek için kritik bir faktör olduğunu belirten Balo son olarak şu bilgileri verdi: “Dijitalleşme, düşük maliyetlerle yüksek verimlilik sağlıyor. İş süreçlerini daha esnek ve hızlı hale getiriyor. Xpoda, kod yazmadan hızlı ve etkin maliyetli  çözümler sunarak KOBİ’lerin dijitalleşme yolculuğunu hızlandırıyor ve kolaylaştırıyor. Xpoda’nın akademi eğitimleri ile kısa sürede no code developer yetiştirmesi, KOBİ’lerin dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırarıyor ve onlara özelleştirilmiş çözümler sunuyor. Xpoda’nın sunduğu kodsuz yazılım çözümleri, sadece KOBİ’ler için değil, büyük ölçekli işletmeler için de büyük avantajlar sağlıyor. Bu çözümler, işletmelerin hızla değişen iş dünyasına uyum sağlamalarına ve rekabet avantajı elde etmelerine yardımcı oluyor. Kodlama bilgisi gerektirmeyen bu platform, herkesin kendi yazılımını geliştirmesine imkan tanıyor ve inovasyonu destekliyor. Xpoda, akademi eğitimleri ile hızlıca no code developer yetiştirerek, işletmelerin ihtiyaç duyduğu özel yazılım çözümlerine hızla ulaşmalarını sağlıyor.”