Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

LG, AI-DESTEKLİ CLOi SERVEBOT’U TANITIYOR

LG Electronics (LG), konaklama ve sağlık hizmetleri ortamlarında güvenli teslimat hizmetleri sağlamak için tasarlanmış otonom, kapı tipi bir hizmet robotu olan en yeni LG CLOi ServeBot'u (model LDLIM31) piyasaya sürüyor. Geniş iç depolama alanına sahip dört kapılı bir tasarıma sahip olan CLOi ServeBot, meşgul personelin yükünü azaltmak için basit ve tekrarlayan teslimat görevlerini yerine getirebiliyor.

LG, KONAKLAMA VE SAĞLIK HİZMETLERİ İÇİN AI-DESTEKLİ CLOi SERVEBOT’U TANITIYOR

 

Şirketin En Son Otonom Robot Çözümü, Dört Kapılı Tasarımı ve Bağımsız Süspansiyonlu Altı Tekerleği ile Güvenli Teslimat Sağlıyor.

 

LG Electronics (LG), konaklama ve sağlık hizmetleri ortamlarında güvenli teslimat hizmetleri sağlamak için tasarlanmış otonom, kapı tipi bir hizmet robotu olan en yeni LG CLOi ServeBot’u (model LDLIM31) piyasaya sürüyor. Geniş iç depolama alanına sahip dört kapılı bir tasarıma sahip olan CLOi ServeBot, meşgul personelin yükünü azaltmak için basit ve tekrarlayan teslimat görevlerini yerine getirebiliyor.

 

CLOi ServeBot’un tanıtılması, LG’nin gelişmiş yapay zeka robotları ve robot kontrol çözümleri portföyünü daha da güçlendirerek, şirketin özellikle teslimat ve lojistik hizmetleri sektöründe B2B işinin genişlemesini hızlandırma planlarıyla paralellik gösteriyor. CLOi ServeBot ilk olarak Güney Kore’de piyasaya sürüldü ve önümüzdeki günlerde Kuzey Amerika ve Asya’daki önemli pazarlarda piyasaya sürülmesi planlanıyor.

 

Kapı tipi CLOi ServeBot, yenilikçi ve kullanışlı tasarımıyla Red Dot Design Award 2024 ve iF Design Award 2024 ödüllerini kazanarak uluslararası tanınırlık elde etti. Her biri 30 kg ağırlığa kadar ürün alabilen dört iç bölmeye sahip olan bu yeni model, birden fazla teslimat veya tahsilat yapabiliyor. Geniş ve güvenli kargo alanı 32 standart boyutlu kahve fincanını rahatça barındırabilirken,* aynı zamanda rafları ürün veya yük boyutuna göre kolayca ayarlanabiliyor.

İç mekan konaklama ve sağlık ortamları için özel olarak tasarlanan LG CLOi ServeBot, katlar arasında hareket etmek için asansörleri kullanabiliyor. Her biri bağımsız süspansiyona sahip altı tekerleği mükemmel denge sağlayarak CLOi ServeBot’un içecekleri düz olmayan yüzeyler üzerinde önemli ölçüde bir dökülme olmadan taşımasını sağlıyor. Ek kullanıcı konforu için, CLOi ServeBot’un kapıları çalışma sırasında otomatik olarak açılacak veya kapanacak şekilde ayarlanabiliyor. LG CLOi ServeBot’un iç bölmelerine yerleştirilmiş kamera sensörleri, ürünlerin ne zaman çıkarıldığını algıladığından, LG CLOi ServeBot bir teslimatın ne zaman tamamlandığını bile anlayabiliyor. Yeni model, bir yapay zeka algoritması sayesinde engellerin etrafından güvenli bir şekilde dolaşabiliyor, hedeflerine giden en uygun rotayı belirleyebiliyor ve görev verimliliğini en üst düzeye çıkarmak ve olası çarpışmaları önlemek için 20 adede varan CLOi ServeBot’larla iletişim kurabiliyor.

CLOi ServeBot üzerindeki öne bakan 10,1 inçlik ekran, LG CLOi Station (mobil veya web üzerinden erişilebilir) veya CMS mobil uygulaması aracılığıyla kolayca yüklenen içerikle mobil bir reklam platformu olarak işlev görüyor. Ayrıca LG’nin en yeni CLOi çözümü, müşterilere belirli bir varış noktasına kadar eşlik edebiliyor ve görme engelli kullanıcılar için sesli rehberlik sağlayabiliyor. Ek olarak, kullanıcılar uygun çağrı ve zamanlama işlevleri de sunan LG CLOi İstasyonunu kullanarak robotun durumunu gerçek zamanlı olarak izleyebiliyorlar.

 

LG Business Solutions Company’nin Başkan Yardımcısı ve Robot İş Birimi Başkanı Roh Kyu-chan, “LG’nin en yeni servis robotu, konaklama ve sağlık hizmetleri ortamlarındaki operasyonları kolaylaştırmaya yardımcı olmak için yapay zeka, iletişim ve denetimi kapsayan gelişmiş platform teknolojilerini kullanıyor” dedi ve şöyle devam etti: “Robot çözümlerindeki kabiliyet ve uzmanlığımızdan yararlanarak, farklı sektörlerin özel ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi LG CLOi ServeBot modelleri sunmaya devam edeceğiz.”

 

Uzun yıllara dayanan robotik endüstrisi deneyimiyle LG, havaalanları, oteller, hastaneler ve depolar dahil olmak üzere çeşitli ortamlar için çok yönlü robot çözümleri sunmaya devam ediyor. Şimdi ise şirket, robot tedarikinden sipariş edilen ürünlerin son kilometre teslimatını kolaylaştırmaya kadar tüm dağıtım sürecini verimli bir şekilde yönetmek için kapsamlı bir çözüm paketi geliştiriyor.

 

* Her biri yaklaşık 350ml/11,8oz.