Loadcell nedir?
“Loadcell” adı, 1967 yılında bodrum laboratuvarında ilk yük hücresini icat eden bir doktordan gelmektedir. Hans-Joachim Henss tarafından sunulmuştur. Elektronik yük hücresi, geniş dinamik aralığa ve yüksek hassasiyete sahip bir tür aktif sensördür. Yüke uygulanan kuvvet sonucunda limitlerini aştığında elektrik sinyali verebilir. Bu sensör otomotiv, havacılık ve robotik gibi endüstriyel uygulamalarda kullanılabilir.
Yük hücresi nedir?
Kuvveti ölçülebilir elektrik enerjisine dönüştürmek için kullanılan bir sensördür. Yük hücresi uygulamaları her geçen gün daha yaygın hale geliyor. Yük hücreleri üzerindeki yüke göre gücü mv olarak vererek çok hassas ölçümler yaparlar. Yük hücresi fiyatları, hassasiyetine ve yük hücresinin kullanım alanlarına göre değişmektedir.
Birçok farklı tipte yük hücresi olmasına rağmen, gerinim ölçer yük hücreleri endüstride en yaygın kullanılan tiptir.
Hassas mekanik terazilerin hala kullanıldığı bazı laboratuvarlar dışında, tartım endüstrisi gerinim ölçerlerin hâkimiyetindedir. Pnömatik yük hücreleri bazen doğal güvenlik ve sağlık bilgisi istendiğinde kullanılır ve bir güç kaynağı gerektirmediklerinden uzak konumlar için hidrolik yük hücreleri düşünülür. Gerinim ölçer yük hücreleri %0.03 ile %0.25 arasında tam ölçekli doğruluk sunar ve neredeyse tüm endüstriyel uygulamalar için uygundur. Gerinim ölçer yük hücresi, temel olarak, yük altında bir voltaj üretmek için bir elektrik direnciyle çalışan değişken bir transformatördür. Yük hücresi
Neyi ölçer?
taşıt kantarı yani Yük hücreleri çoğunlukla mühendislikte kuvvetleri ve miktarları ölçmek ve iletmek için kullanılır. Asansörler, vinçler, kantarlar ve endüstriyel makineler gibi ekipmanlarda ihtiyaç duyulmaktadır. Yük hücreleri, bir sistemdeki veya bireysel yapıdaki yük kuvvetlerini ölçmek için kullanılan gerinim ölçer tabanlı sensörlerdir. Bu tür gerinim ölçer, kuvveti elektrik akımına dönüştürmek için bir sensör kullanır ve daha sonra bunları ölçmek için mekanik yüklere dönüştürülür. Öte yandan, bir sistemin statik ve/veya dinamik gücünü analiz etmek için kullanılan farklı türde gerinim ölçerler vardır.
Ağırlık sensörleri, ağırlığı ölçen ve verileri içeren bir sinyali bir bilgisayara veya akıllı telefona gönderen elektronik cihazlardır. Ekranda sağlık takibi, iş performans ölçümü ve güç ölçümü gibi birçok uygulamaya sahiptir.
Yük hücreleri, kuvvetleri ve ağırlıkları ölçer, bu nedenle genellikle ağır nesneleri kaldırması veya hareket ettirmesi gereken makinelerde bulunurlar. Yükleri ölçmek için kullanıldıkları şantiyelerde de bulunurlar. Yük hücreleri zemin, duvar, tavan ve kiriş gibi çeşitli yüzeylere monte edilebilir.
Yük hücresi ne zaman kullanılır?
indikatör nedir ve , yük hücresi veya yük hücresinin çalışma prensibi, mekanik kuvveti, özellikle nesnelerin ağırlığını ölçer. Günümüzde neredeyse tüm elektronik teraziler, ağırlığı ölçmek için yük hücreleri kullanır. Loadcell ile ağırlık ölçümü çok önemli hale geldi.
Yük hücreleri genellikle çeşitli mekanizmalar ve cihazlar tarafından uygulanan kuvveti ölçmek için kullanılır. Bu elektronik sensörler, kontrol sistemlerinde ve geri besleme döngülerinde ve endüstriyel otomasyonda kullanılır.
Yük hücreleri, endüstriyel makineler tarafından kullanılan sensörlerdir. Doğrudan yükün altına yerleştirilir ve güçleri ölçülür. Yük verileri, endüstriyel amaçlar için kullanılan kantarlarda, köprülerde ve makinelerde bulunur.
Yük hücresi ile ağırlığı ölçebildikleri için yaygın olarak tavsiye edilirler. Yük hücreleri, uygulamaları hassasiyet ve doğruluk gerektiren çeşitli endüstrilerde bulunur. A Sınıfı, B Sınıfı, C Sınıfı ve D Sınıfı olmak üzere farklı yük hücresi sınıfları mevcuttur ve her sınıfın hem hassasiyet hem de kapasite açısından farklılıkları vardır.
Buraya kadar yük hücresinin ne olduğunu, yük hücresinin kullanımlarını ve yük hücresi ile ağırlığı ölçmenin önemini öğrendik. Ayrıca loadcell uygulamalarının doğru kullanılması, loadcell ayarında büyük avantaj sağlar.
Yük hücreleri için de önemli olan nedir?
Yük hücrelerinin özelliği, çalışma ortamının birçok yönden belirleyici bir rol oynamasıdır. Ortam sıcaklığı Tüm malzemeler sıcaklıkla değişir, sıcakken genleşir ve soğukken büzülür. Elbette bu, yük sensörleri ve gerinim ölçerler için de geçerlidir. Ayrıca iletkenin elektrik direncini de değiştirir. Ancak yük hücreleri, sıcaklıktan bağımsız olarak dünyanın her yerinde doğru ağırlığı ölçmelidir. Bunu başarmak için her bir yük hücresi gelişmiş sıcaklık kompanzasyonuna sahiptir.
Yük Hücresi Doğruluğu
Yük hücresinin doğruluğu, kullanıldığı her uygulamada önemli bir faktördür. Maksimum yükü belirleyen farklı sınıflar vardır ve her birinin kendi doğruluk sınıfı da vardır. “C” ve “D” sınıfları, daha düşük doğrulukları ve ayrıca daha ağır yükleri taşırken daha yüksek mukavemetleri ile bilinir.
C ve D kaliteleri öncelikle gerinim ölçer teknolojisi ile elde edilir. Ağırlık, ağırlıklı olarak mal satıldığı için iş hayatında önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, tartım kesinlikle düzenlenir. Mallara bağlı olarak farklı teraziler kullanılabilir: daha düşük değerli mallar için (örneğin kum veya çakıl), terazinin çok hassas olması gerekmez – doğruluk sınıfı D olan bir yük hücresi kullanmak yeterlidir. Öte yandan ilaçlar, en yüksek hassasiyet sınıfı A veya B’yi gerektirir. Et, meyve veya sebze gibi en yaygın tüketim malları, halihazırda kullanılan tartımın hassasiyeti konusunda yüksek talepler gerektiren hassas C sınıfında tartılır. . sistem Ek olarak, ataşmanlı makine veya inşaat malzemeleri terazileri için doğruluk sınıfı C gereklidir.Katı kurallar ve tartım standartları, yük hücresi geliştiricileri için her zaman zorluklar yaratır. Daha yüksek OIML doğruluk sınıflarında, yük hücrelerinin doğruluk sapması, yük hücresinin ölçüm aralığının milyonda yalnızca birkaç parçası (ppm = milyonda parça) olabilir.
Yük hücresinin kararlılığı nasıl kontrol edilir?
Yük Hücresi, ağırlığı algılayan ve garaj kapısını açmak veya elektriği açmak gibi bir eylemi kontrol etmek için girdi olarak kullanan bir sistemdir. Genellikle destek kaldırma cihazları kullanılarak asıldıkları bir kirişin veya kolonun tepesine kurulurlar. Yük hücresi, destek yapısına iki kelepçe (dişli veya soket uçlu) ile bağlanır.
Ne tür yük hücreleri vardır?
Farklı alanlar için farklı tipte yük hücreleri vardır. Sıklıkla kullanılanlar:
Tek Noktalı Yük Hücresi: Yük hücresi, yukarıdan ağırlık yüklenen bir platformun altına yerleştirilir.
Mafsallı Yük Hücreleri: Çelik yapının altına birkaç yük hücresi yerleştirilir ve yukarıdan ağırlık yüklenir.
Basınç Sensörleri: Çelik yapının altına birkaç yüksek performanslı yük hücresi yerleştirilir ve yukarıdan ağırlık yüklenir.
S tipi elemanlar: ağırlık bir veya daha fazla yük hücresinde asılıdır
Birçok yük hücresi, ör. yük hücreleri, özel yapı veya malzeme özellikleri gibi özel özelliklere de sahiptir. Bu, uygulamaya bağlı olarak, örneğin sistemlerin her gün iyice temizlenmesi gerekiyorsa önemli olabilir. Bazı yük hücreleri bu tür bir yükü zorlanmadan kaldırabilirken, diğerleri yapamaz.
Yük hücreleri, sinyal iletim türüne göre de sınıflandırılabilir: Dijital yük hücreleri veya dijital yük hücreleri, ölçüm sonuçlarını işleyen ve bunları hazır bir biçimde sunan yerleşik elektroniklere sahiptir. Analog yük sensörleri, ek bir cihaz gerektirir – bir ölçüm amplifikatörü.