Sosyal Medya

Donanım

Logitech MX Keys S ile Parmaklarınız Bayram Etsin!

Logitech'in en son satışa sunduğu "Aydınlatmalı Gelişmiş Kablosuz Klavye" çözümü MX Keys S'i uzun zamandır deneyimlemek istiyordum. Ne güzel ki, bugüne kısmet oldu.

Logitech MX Keys S ile Parmaklarınız Bayram Etsin!

 

Logitech’in en son satışa sunduğu “Aydınlatmalı Gelişmiş Kablosuz Klavye” çözümü MX Keys S’i uzun zamandır deneyimlemek istiyordum. Ne güzel ki, bugüne kısmet oldu. Şu anda yine uzunca bir süredir demeliyim MX Serisinden, MX Master 3 Kablosuz Mouse kullanıyorum ve son derece memnunum. Bilek ağrılarım onun sayesinde kayboldu gitti. Bu nedenle benim gibi, uzunca bir süre klavye tuşlarıyla hemde mouse’un tuşlarıyla haşır neşir olanlar yada bilgisayar başında kod yazanlar için kesinlikle ve kesinlikle;  hem mouse hem de klavye çok ama çok önemli.

 

Bu yazımda, bu memnuniyetimden yola çıkarak,  kesinlikle kullanım rahatlığınız, tabiri caiz ise parmaklarınızı bayram ettirecek Logitech MX Keys S  ile ilgili önemli detayları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Logitech MX Keys S’e genel bakış!

Bir önceki modele göre bence önemli değişikliklere sahip. Ultra Sessiz, Tek şarj ile aydınlatmalı kullanıldığında 10 gün, aydınlatma özelliği devre dışı bırakıldığında ise 5 ay gibi uzunca bir kullanım süresi vaat ediyor. Bu kullanım süresini ise USB- Portu üzerinden şarj edebileceğiniz, Yeniden şarj edilebilir Li-Po (1500 mAh) pil ile sağlıyor. Bluetooth düşük enerji teknolojisi veya Logi Bolt USB Alıcı ile birlikte gelen model ile aynı anda 3 adet cihaza kadar kullanım gerçekleştirebiliyorsunuz. Etkin kullanım mesafesi ise 10 metre.

Logi Options+ ile kişiselleştirme ve aydınlatmanın seviyesini ayarlamanız mümkün. Sürdürülebilir malzemelerden ve oldukça sağlam hafif alüminyum kasa tasarımı var. Ağırlığı sadece 810gr.

Boyusu ise 430,2 mm, yükseklik 131,33 mm, Derinlik: 20,5 mm…

Model temel olarak Intel® Evo™ Dizüstü Bilgisayarlar için Tasarlandı ancak hemen hemen her işletim sistemi ile uyumlu…

 

Kutu içeriğinde ise,

  • Klavye
  • Logi Bolt USB alıcı
  • USB-C şarj kablosu (USB-A/USB-C)
  • Kullanıcı belgeleri bulunuyor.

Peki kullanıcılara ne sunuyor?

Hızlı, Akıcı, Hassas Yazma:  Yanlış yazma olasılığını en aza indirirken artan tuş stabilitesi sayesinde gürültüyü azaltıyor, parmak uçlarınıza göre biçimlendirilmiş yuvarlak oyuklu tuşlarla oldukça rahat ve sorunsuz hızlı yazı yazabilirsiniz.

Akıllı Aydınlatma Artık Daha Akıllı: Elleriniz klavyeye yaklaştığında arkadan aydınlatmalı tuşlar otomatik yanıyor ve ortamınıza uyacak şekilde otomatik olarak parlıyor  ya da sönüyor. Logi Options+ uygulamasında MX Keys S arkadan aydınlatma süresini ve parlaklığını rahatça kontrol edebilirsiniz.

Tekrar Eden Görevleri Otomatikleştirin:  Logi Options+ Uygulamasındaki Smart Actions sayesinde tek bir tuşla birden çok görevi otomatikleştirerek tekrarlanan görevleri tek hareketle gerçekleştirebilirsiniz.

Ergonomik Tasarım: Doğal bir bilek pozisyonu için düşük profilli tasarım ve optimum açı sunuyor. Bu sayede yazım esnasında mükemmel bir hassasiyet ve daha uzun saatler yazma rahatlığı sağlıyor.

Birden Çok Cihaz Birden Çok İşletim Sistemi:  Bence en önemli özelliklerinden birisi de bu.  Tek bir tuşa basarak en fazla 3 cihaz arasında kolay geçiş yapabilirsiniz. Windows, macOS, ChromeOS, Linux, iPadOS ile uyumlu.

USB-C Hızlı Şarj: Tam şarj olduğunda 10 güne kadar veya 5 aya kadar kullanılabilir (arkadan aydınlatma kapalıyken). Pil ömrü, kullanıcıya ve bilgisayar kullanım koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterse de birlikte verilen USB-C şarj kablosunu kullanarak çalışırken de şarj edebilirsiniz. Pil derdine son…

Logitech MX Keys S Fiyatı?

Şu anda güncel fiyatı yaklaşık 4 Bin TL bandında satılan model gerek tasarımı, gerek sunduğu konfor ve özellikleriyle kesinlikle bu fiyatı hak ediyor. Benim açımdan bilek sağlımı kesinlikle pozitif etkilediğini söyleyebilirim. Satın alanlar kesinlikle memnun kalacaktır.