Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

MediaMarkt geleceğin kadın liderlerine sertifikalarını takdim etti

MediaMarkt geleceğin kadın liderlerine sertifikalarını takdim etti

 

Avrupa’nın açık ara bir numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt, Teknolojide Kadın Derneği tarafından yürütülen “Teknolojinin Lider 100leri” programında desteklediği kadınlara sertifikalarını takdim etti.

 

MediaMarkt, toplumsal sorumluluk anlayışının ve teknoloji alanında kadınların güçlenmesine verdiği önemin bir yansıması olarak Teknolojide Kadın Derneği’nin (Wtech), Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak hayata geçirdiği “Teknolojinin Lider 100leri” projesine desteğini sürdürüyor. 70 markanın destek sağladığı programın 4 aylık eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından 166’sı kadın 23’ü erkek olmak üzere toplam 189 öğrenci sertifikalarını alarak mezun olmaya hak kazandı.

 

Türkiye’nin teknoloji alanında en yetenekli gençlerinin seçilerek eğitim programına dahil edildiği projede MediaMarkt, teknoloji alanında kariyer yapmayı hedefleyen dört yetenekli genç kadına eğitim desteği sağladı. MediaMarkt tarafından desteklenen dört genç kadın, alanlarında uzman eğitimciler tarafından verilen eğitimleri tamamlayarak sertifikalarını aldı.

 

“Teknolojinin Lider 100leri” projesiyle katılımcılar, günümüz dünyasının en talep gören alanları olan Veri Analitiği, Python ile Veri Bilimi, Yapay Zekâ ve Robotik Süreç Otomasyonu gibi disiplinlerde yoğun ve kapsamlı eğitimler aldı. IQ, EQ ve CQ gibi sosyal ve duygusal zekâ becerilerinin geliştirilmesine yönelik özel eğitimlerle, gençlerin iş ve sosyal hayatlarında başarılı olmaları için gerekli temeller atıldı.