IHMC’nin Deve Kuşu Robot Tasarımı Sensörlere ve jiroskopa ihtiyaç duymuyor.
Mekanik Deve Kuşu Robotu Doğal Olarak Dengede Duruyor. IHMC’nin Koşan Deve Kuşu Robotu Mekanik Tasarımı Sayesinde Doğal Olarak Dengede durabiliyor.
IHMC’nin Deve Kuşu robotu rakiplerinden farklı olarak dengede durabilmeki için sensörleri ve bilgisayarları kullanmıyor. Doğal Mekanik Tasarımı sayesinde 10 mph’lik bir hız yapabiliyor.
Planar Elliptical Runner (PER) ekibine liderlik eden IHMC’nin kıdemli araştırma bilimcisi Jerry Pratt;
Projeden öğrenilen derslerin daha pratik çalışan robotlara Onları daha verimli ve doğal görünmesini sağlayacak şekilde uygulanabileceğini; “Robotlar da Koşu kabiliyetinin”, tekerleklerin iyi çalışamayacağı durumlarda yararlı olacağını dile getirdi.
Mekanik Deve Kuşu Robotu
Tipik olarak Agile Teknolojinin Cassie robotunda olduğu gibi iki ayaklı robotları dengeleme algoritmalarını, sensörleri ve diğer elektronik bileşenleri çalıştırmak için büyük miktarda işlemci gücüne ihtiyaç duymaktadır. Burada PER ekibi, şık bir mekanik tasarım kullanıyor ve tek bir motor bacaklara elips şeklinde hareket ettiriyor. Robotun şekli oldukça dengeli tasarlanmış ve robotun bacaklarında reaktif bir esnekli var. Bacaklar direnç hissettiğinde, itmek için daha fazla güç eklerken, sprintini dengelemek için arka bacakları mekanik olarak ayarlıyor.
Robot tasarım bir insan boyutuna kadar büyütülürse hız 20 ile 30 Mil arasında değişebilir.
Robotlar hayatımızın bir çok alanında yer alabiliyor. Kimisi bizim lise öğrencimizin TohumBot‘u gibi, kimisi ise sevimli çizim robotu Line-Us gibi ; Ancak bacakları olan robotlar insan varlığını istediğimiz yerlerde çok ama çok yararlı olacaktır.