Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Meta, Messenger’a yeni bir “Aramalar” sekmesi ekledi!

Meta, uygulamanın altındaki işlev çubuğuna sesli ve görüntülü aramalar için özel bir sekme ekliyor.Yeni sekme, "Sohbetler", "Hikayeler" ve "Kişiler"in yanında görünecek ve sesli ve görüntülü aramalar için ayrı düğmelerle birlikte kullanıcının kişilerinin bir listesini açacak.

Meta, Messenger’a yeni bir “Aramalar” sekmesi ekledi!

Meta, Messenger uygulamasında 2020 yılından bu yana aramaların yüzde 40 arttığını ifade ediyor. Meta’nın Messenger uygulaması, ücretsiz sesli ve görüntülü aramalar yapmanın inanılmaz derecede popüler bir yolu haline geldi. Şimdi, yeni bir tasarım değişikliği, arama düğmesini bulmayı biraz daha da  kolaylaştırıyor.

Meta, uygulamanın altındaki işlev çubuğuna sesli ve görüntülü aramalar için özel bir sekme ekliyor.

Yeni sekme, “Sohbetler”, “Hikayeler” ve “Kişiler”in yanında görünecek ve sesli ve görüntülü aramalar için ayrı düğmelerle birlikte kullanıcının kişilerinin bir listesini açacak.

Bu ince bir tasarım değişikliği, ancak muhtemelen Messenger’ı daha çok Whatsapp tarzında bir mesajlaşma ve arama uygulaması gibi gösterecek bir hareket bence.

Uygulamada daha önce nasıl arama gerçekleştiriliyordu? sorusu aklınıza geldiyse onunda cevabını verelim.

Söz konusu bu değişiklikten önce, kullanıcıların arkadaşlarını arama yapabilmesi için  bir arkadaşlarıyla ayrı bir sohbet dizisi açması gerekiyordu. Yeni özellik, kullanıcıların arkadaşlarını doğrudan aramasına olanak tanıyarak aslında doğrudan sesli iletişiminde önünü açmış oldu.

Meta’yı bu yönde bir tasarım değişikliğine iten asıl sebep ise, Messenger’da sesli ve görüntülü aramanın 2020’nin başından bu yana yüzde 40 artmış olması.

Şirket, tepkiler, çıkartmalar, mesaja özel yanıtlar ve yönlendirme ekleyerek bu yılın başlarında şifreli mesajlaşma için mevcut olan özellikleri genişletmişti. Meta’nın asıl planı, sonunda 2023’e kadar Facebook ve Instagram için uçtan uca şifrelemeyi varsayılan bir özellik haline getirmek. Video görüşmelerine bir dizi AR efekti ekleyerek kullanıcıların filtreler, maskeler ve animasyonlarla denemeler yapmasına da artık olanak tanınıyor.

Ücretsiz mesajlaşma uygulamaları söz konusu olduğunda, Messenger, Meta’nın 2014’te satın aldığı Google Voice, Viber, Signal ve WhatsApp dahil olmak üzere uzun bir rakip listesine sahip.

Elbette Ses ve video işlevlerinin vurgulanması, Messenger’ı diğerlerinden farklı kılmak için pek bir şey yapmasa da, FaceTime dışında bu kalabalık alanda telefon numarası gerektirmeyen birkaç büyük uygulamadan biri olmaya devam etmesini sağlaması açısından oldukça önemli.

Bence iddialı bir laf olacak ama WhatsApp’a giderek benziyor…