Microsoft, sürdürülebilirlik ve teknoloji yatırımlarıyla gelecek hedeflerine yaklaşıyor
Microsoft, sürdürülebilirlik ve teknoloji yatırımlarına dair 13 güncel ve global veriyi kamuoyu ile paylaştı. Geçtiğimiz sene dünyadaki sivil toplum kuruluşlarının önemli teknolojilere erişebilmesi ve yetkinlik kazanabilmesi için yazılım ve servis sektörüne 1.4 Milyar USD’yi aşkın tutarda bağış yapan Microsoft, “Dünya için Yapay Zekâ” başlığı altında da 47 ülkede bireylere ve organizasyonlara toplamda 137 farklı bağışta bulundu. 2030 itibarıyla karbon negatif bir şirkete dönüşmüş olmayı hedefleyen Microsoft,2012’den bu yana global çapta operasyonlarını karbon nötr şekilde yürütüyor.
Son yıllarda sürdürülebilirlik alanında uygulamaya koyduğu projeler kapsamında daha iddialı hedefler belirleyen Microsoft, 2020’nin başında, 2030’a kadar karbon negatif bir şirkete dönüşmek üzere çalışmalara başladığını duyurmuştu. Şirket, geçtiğimiz günlerde hem sürdürülebilirlik hem de teknoloji alanında elde ettiği en güncel global veriler arasından 13 maddelik bir listeyi kamuoyu ile paylaştı.
Bazı ilgi çekici bilgilerin de yer aldığı “Rakamlarla Microsoft” listesinde aşağıdaki sonuçlar dikkat çekiyor:
- Microsoft, geçtiğimiz sene dünyadaki sivil toplum kuruluşlarının; önemli teknolojilere erişebilmesi ve yetkinlik kazanabilmesi için yazılım ve servis sektörüne 1.4 Milyar USD’yi aşkın tutarda bağışta bulundu.
- Dünyada Windows 10 kullanan cihaz sayısı 1 milyarı aştı.
- Microsoft tarafından görme engellilerin çevrelerindeki dünyayı sesli betimleme yoluyla algılamalarını sağlamak amacıyla geliştirilen yapay zekâ uygulaması Seeing AI; ücretsiz olarak erişime açıldığı 2017’den bu yana 20 milyondan fazla işlem gerçekleştirdi.
- Microsoft’un akıllı asistanı Cortana’ya, tanıtıldığı günden bu yana 18 milyarı aşkın soru soruldu.
- Microsoft, “takviyeli öğrenme” adlı bir yapay zekâ türü kullanarak Pac-Man oyununun Atari 2600 versiyonunda zirveye ulaşmayı hedefledi ve 999,990’lık maksimum skoru elde etmeyi başardı.
- Microsoft, “Dünya için Yapay Zekâ” başlığı altında 47 ülkede bireylere ve organizasyonlara toplamda 137 farklı bağışta bulundu. Söz konusu kişi ve kuruluşlar, Microsoft’un sunduğu yapay zekâ uygulamalarını tarım, bioçeşitlilik; iklim değişimi ve su gibi alanlarda kullanarak gezegenin korunmasına katkı sağladı.
- Microsoft, müşterilerini korumak ve yaklaşan tehditleri tanımlamak amacıyla günde 6.5 trilyon sinyali analiz ediyor.
- Microsoft, 2012’den bu yana global çapta operasyonlarını karbon nötr şekilde yürütüyor.