Sosyal Medya

Otomobil

Nissan sürdürülebilirlik yaklaşımını destekleyen adımlar atmayı sürdürüyor

Nissan, sürdürülebilirlik çalışmalarını kapsayan Ambition 2030 doğrultusunda karbon nötr bir şirket olmak amacıyla Nissan markalı araçlardan kaynaklanan egzoz emisyonlarını azaltmayı ve 2030’ların başına kadar tüm yeni modellerin elektrikli versiyonlarını satışa sunmayı hedefliyor.

Nissan sürdürülebilirlik yaklaşımını destekleyen adımlar atmayı sürdürüyor

  • Nissan gerçek anlamda sürdürülebilir bir şirket olmakta kararlı adımlar atmayı sürdürüyor.
  • Nissan, sürdürülebilirlik çalışmalarını kapsayan Ambition 2030 doğrultusunda karbon nötr bir şirket olmak amacıyla Nissan markalı araçlardan kaynaklanan egzoz emisyonlarını azaltmayı ve 2030’ların başına kadar tüm yeni modellerin elektrikli versiyonlarını satışa sunmayı hedefliyor.
  • Nissan ayrıca geçtiğimiz günlerde, sürdürülebilirlik yatırımlarını hızlandırmak üzere 200 milyar yen toplamak için Sürdürülebilirlik Tahvilleri’nin hüküm ve koşullarını açıkladı. Nissan bu girişim ile sıfır emisyonlu mobiliteye yatırımı hızlandırmayı ve sürdürülebilirliği daha fazla teşvik etmeyi hedefliyor.

 

Daha temiz, daha güvenli ve daha kapsayıcı bir dünya hedefleyen Nissan, tüm faaliyetlerinin merkezine koyduğu Nissan Ambition 2030 yol haritasının hayata geçirilmesi için kritik öneme sahip sürdürülebilirlik taahhüdünü güçlendirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda Sürdürülebilirlik Raporu’nu açıklayan Nissan gerçek anlamda sürdürülebilir bir şirket olmakta kararlı adımlar atmayı sürdürüyor.

Nissan, Sürdürülebilirlik Raporu ile karbon nötr bir şirket olmak amacıyla Nissan markalı araçlardan kaynaklanan egzoz emisyonlarını azaltmayı ve 2030’ların başına kadar tüm yeni modellerin elektrikli versiyonlarını satışa sunmayı hedeflediğini açıkladı.  Elektrikli araç (EV) ekosistemini geliştirmek için 4R ve Blue Switch gibi girişimleri yaygınlaştıran Nissan, bu doğrultuda pil ve araç teknolojilerinde de iyileştirmeler yapacak. Nissan, bu doğrultuda araç güvenliğini artıran teknolojiler geliştirmek, bu teknolojileri daha fazla müşteri için erişilebilir kılmak ve herkesin güvenli ve güvenilir mobiliteye erişmesini sağlamak amacıyla kapsayıcı mobilite çözümleri sunmak için de çalışıyor.

Mayıs 2018’de başlatılan Blue Switch programı, afet önleme, enerji yönetimi, iklim değişikliği, turizm ve nüfus azalması ile ilgili konuları ele almak için elektrikli araçların kullanımını teşvik ediyor. Blue Switch programının bir parçası olarak Nissan ve Sumitomo Corp.’un ortak girişimi olan 4R Energy, Nissan LEAF elektrikli otomobillerinden kullanılmış 40 kilovat saat pilleri yeniden kullanarak sabit bir pil geliştirdi. Şirket ayrıca, müşterilerin elektrikli araçlarda (EV) depolanan elektriği V2X (Araçtan Her Şeye) teknolojisi aracılığıyla kullanmalarına olanak tanıyan yeni bir ürün de geliştirirken, Nissan, Blue Switch programı aracılığıyla yerel yönetimler ve şirketlerle işbirliğini daha da genişletmeyi ve 4R Energy ile birlikte gelişmiş enerji yönetimini desteklemeye devam etmeyi planlıyor.

Nissan’ın 2030 hedefleri doğrultusunda açıkladığı Ambition 2030 yol haritasında çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) öncelikleri arasında, tüm değer zinciri boyunca karbon ayak izini azaltmak ve Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen Race to Zero küresel kampanyasına katılan ilk Japon otomobil üreticisi olmak yer alıyor. Nissan ayrıca Ambition 2030 doğrultusunda sektörler arası iş birlikleri kurarak, toplum ve hükümetlerle bir araya gelerek emisyonları azaltmayı, dünyayı güvenli enerji yönetimi çözümleriyle güçlendirmek üzere yenilenebilir enerji kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Nissan’dan 200 milyar Yen’lik Sürdürülebilirlik Tahvili

Nissan’ın Ambition 2030 doğrultusunda, tüm bu eylemlerini desteklemek için, çevre dostu ürün, teknoloji ve yeni mobilite hizmetleri geliştirmek üzere kaynak yaratma çalışmalarını da sürdürüyor. Bu doğrultuda sürdürülebilir finans çerçevesi oluşturan Nissan yeni nesil elektrikli araçlarını, pillerini, çevre teknolojilerini ve yeni mobilite hizmetlerini finanse etmeye yardımcı olmak için 200 milyar Yen tutarında Sürdürülebilirlik Tahvilleri’nin hüküm ve koşullarını açıkladı.

Tahviller, Nissan’ın Sürdürülebilir Finans çerçevesinin Temmuz 2022’de kullanıma sunulmasından bu yana topladığı ikinci fon dilimini temsil ediyor. Nissan Sürdürülebilir Finans Çerçevesi, Nissan’ın sürdürülebilirlik çabalarını daha da geliştirmek için ihtiyaç duyduğu fonları toplamasını sağlayacak ve Kasım ayında açıklanan yeşil sendikasyon kredisinin ardından, sürdürülebilir bir şirket olma hedefini gerçekleştirmek için yaptığı yatırımların ivmesini artıracak. Tahvil ihracı girişimi ile Nissan “İnsanların yaşamlarını zenginleştirmek için inovasyona yönlendirme” amacı doğrultusunda sürdürülebilirliği çalışmalarının merkezine yerleştirecek ve Nissan kullanıcıları için elektrikli araçla yolculukları ve toplumu güçlendirmek için elektrifikasyonu ve teknolojik yeniliği hızlandıracak.

Nissan bu girişim ile ayrıca sürdürülebilirliği teşvik etme ve daha temiz, daha güvenli ve daha kapsayıcı bir dünya yaratma çabalarını güçlendirme taahhüdünün altını çizerken, Sürdürülebilir Finans çerçevesinden elde edilen gelir, Nissan’ın yenilenebilir enerji kullanımı, temiz üretim sistemleri, elektrikli araç şarj altyapısı, pilin yeniden kullanımı ve otonom sürüş teknolojilerindeki projeleri desteklemek için de kullanılacak.

Bu doğrultuda çevresel, sosyal ve yönetişime (ESG) odaklanan bağımsız araştırma firması “Sustainlytics” ise Nissan Sürdürülebilir Finans çerçevesi kapsamında gelir elde edecek iş alanları ve teknoloji projeleri için uygunluğunu inceleyerek, söz konusu çerçevenin Yeşil Tahvil İlkesi 2021, Sosyal Tahvil İlkesi 2021, Sürdürülebilirlik Tahvili Kılavuzu 2021, Yeşil Kredi İlkesi 2021 ve Sosyal Kredi İlkesi 2021 ile uyumlu olduğunu ortaya koydu.

Fonlar, çerçevede tanımlanan uygun yeşil ve sürdürülebilirlik projelerini desteklemek üzere kullanılırken, elektrikli araç ve otonom sürüşün tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi dahil olmak üzere kilit alanları kapsayacak.