Norm Additive üç boyutlu imalat teknolojilerine yeni soluk getirecek
Eklemeli İmalat Teknolojisi’nde yeni nesil üretim…
Eklemeli İmalat Teknolojisinin geleceğin esnek üretim metotlarından biri olarak gösterildiğine dikkat çeken Norm Additive İş Birimi Direktörü Cenk Kılıçaslan, Norm Additive ile tasarımsal düzenlemelerle eklemeli imalat yöntemi sayesinde üretilmeye uygun hale getirilebilecek parçaların üretilmesini amaçladıklarını belirtti.
Eklemeli imalat teknolojisini yöntemi tasarımdaki esneklik ve çoklu malzemeden oluşan parçaların imal edilebilmesini mümkün kılan bir imalat yöntemi olarak açıklayan Norm Additive İş Birimi Direktörü Cenk Kılıçaslan,
“Eklemeli İmalat Teknolojisi geleceğin esnek üretim metotlarından biri olarak gösteriliyor. Norm Additive ile, uzun yıllardır belirli geometrik kısıtlamalar altında üretilmekte olan veya üretilmesi mümkün olmayan, ancak tasarımsal düzenlemelerle eklemeli imalat yöntemi sayesinde üretilmeye uygun hale getirilebilecek parçaların üretilmesini amaçlıyoruz. Verimi artırmak, hammadde kullanımını azaltmak, düşük adetli özel parçaların maliyet avantajlı olarak üretimini sağlamak, üretim ve tedarik sürelerini kısaltmak, ülkemize eklemeli imalat teknolojileri alanında ulusal bir üretim ve mühendislik yeteneği kazandırmak başlıca hedeflerimiz arasında.” dedi.
İSG açısından uluslararası örnek bir tesis olacağız
Yurtiçi ve yurtdışında başta otomotiv sektörünün OEM ve Tier 1 firmaları olmak üzere, beyaz eşya, havacılık, makine imalatı, genel imalat ve medikal sektörlerindeki firmalara eklemeli imalat teknolojileri alanında üretim ve mühendislik hizmeti verdiklerini de sözlerine ekleyen Kılıçaslan,
“Norm Additive’in en önem verdiği konulardan biri ise iş sağlığı ve güvenliği. Norm Additive İSG eylem planları oluşturularak, tüm fabrika yerleşimi bu plana göre planlandı. Tesislerimizde uluslararası sertifikalara sahip kıyafet ve donanımlar ile üretim faaliyetleri sürdürülmekte. Amacımız İSG açısından uluslararası örnek bir tesis olmak.” şeklinde konuştu.
Norm Additive yatırımları hakkında da bilgiler veren Kılıçaslan, şöyle devam etti:
“Norm Additive tesisi İzmir Çiğli A.O.S.B. içerisinde 700 m2 kapalı alana sahip. İlk yatırım safhamızda teknolojiye özel bir mühendislik ekibi kurularak eklemeli imalata yönelik tasarım ve proses tasarım faaliyetleri başladık. Metal eklemeli imalat sistemimiz 2022 yılı Haziran ayında tesislerimize ulaşmış, kurulum ve onay süreçleri ile Ağustos ayında tam kapasite olarak devreye alındı. Yazıcı yatırımına ek olarak Mayıs ayında GE Additive ile Türkiye satış partnerliği için anlaşma imzaladık ve GE Additive’in resmi satış temsilciliği alındı. Metal yazıcı sistemlerinin satışına ek olarak, ülkemizde bulunan makinelerin tüm servis faaliyetleri ile yedek parça ve hammadde satışları da firmamız tarafından gerçekleştiriliyor. 2023 yılı içerisinde firmamıza kalite kontrol ve tersine mühendislik kabiliyeti için 3 boyutlu tarama sistemleri ve yazılımları, fiber katkılı kompozit yüksek dayanıklı polimer malzemelerin yazımı için 500 mm’ye kadar üretim yapan FDM yazıcı yatırımları ile plastik boyama sistem yatırımları yapılacak. Firmamız 2023 yılı içerisinde ISO 9001:2015 kalite sistem sertifikasını da almaya hak kazanmıştır.” dedi.
Norm Additive Hakkında: Norm Additive, yurtiçi ve yurtdışında başta otomotiv sektörü OEM ve Tier1 firmaları olmak üzere, beyaz eşya, havacılık, kalıpçılık ve medikal sektöründeki firmalara, teknolojisi tüm dünyada hızlıca gelişmekte, yaygınlaşmakta olan ve geleceğin esnek üretim metotlarından biri olarak gösterilen eklemeli imalat teknolojileri alanında hizmet veriyor. Eklemeli imalat yöntemi ile üretmenin yüksek fayda sağlayacağı parçaları; müşterilerle birlikte tespit ederken, topoloji optimizasyonu gibi mühendislik yaklaşımlarıyla da tasarımları geliştiriyor ve üretiyor.