Sosyal Medya

Android

OPPO A38, Kutusunda Neler Var? Tasarımı Nasıl? Bize Neler Sunuyor?

Resmi satış fiyatı 8 bin 499 TL olarak açıklanan ve 50 MP AI kamerası, uzun ömürlü 5000 mAh bataryası ve 33W SUPERVOOC  hızlı şarj özelliğiyle öne çıkan yeni bütçe dostu OPPO A38’in Kutusunda neler var? Tasarımı nasıl? Bize neler sunuyor? gelin yakından bakalım.

OPPO A38, Kutusunda Neler Var? Tasarımı Nasıl? Bize Neler Sunuyor?

Oppo, geçtiğimiz günlerde iddialı bir lansmanla akıllı telefonlarda orta seviyeye amiral gemisi özellikleri getiren Oppo Reno11 F 5G modelini duyurdu ve şu anda başlangıç fiyatı 17 Bin – 18 Bin TL fiyat bandında olan modeller arasında, önemli bir alternatif olarak Reno11 F 5G karşımızda duruyor. Ancak OPPO bununla da yetinmedi, benzer şekilde giriş seviyesi içinde iddialı bir modelle karşımızda. İşte o model yeni özellikleriyle zenginleştirilmiş Oppo A38...

Şu anda resmi satış fiyatı 8 bin 499 TL olarak açıklanan ve 50 MP AI kamerası, uzun ömürlü 5000 mAh bataryası ve 33W SUPERVOOC  hızlı şarj özelliğiyle öne çıkan yeni bütçe dostu OPPO A38’in Kutusunda neler var? Tasarımı nasıl? Bize neler sunuyor? gelin yakından bakalım.

OPPO A38 KUTUSUNDA NELER VAR?

  • Telefon x 1
  • Şarj cihazı x 1
  • USB Veri Kablosu x 1
  • SIM Çıkarma İğnesi x 1
  • Hızlı Kılavuz x 1
  • Güvenlik Kılavuzu x 1
  • Koruyucu Kılıf x 1

Geri dönüştürülebilir, çevre dostu kutu tasarımının içerisinde; A38’in kendisi, 33Watt’lık Supervoooc hızlı şarj adaptörü, USB-A’dan USB-C’ye şarj kablosu ve kendi zevkinize göre seçeceğiniz bir kılıf satın alana kadar sizi idare edecek bir adet şeffaf kılıfta yer alıyor. Elbette kullanıcı klavuzu ve Sim Çıkarma iğnesi de paket içerisindeki yardımcı malzemelerden…

OPPO A38 (CPH2579)’in Tasarımı Nasıl?

Sadece 190 gram ağırlığında olan ve Parlak Sarı ve Parlak Siyah renk seçenekleri, ayrıca bana göre şu anda oldukça iddialı bir satış fiyatıyla dikkat çeken A38’in köşeleri yuvarlak kesim ve telefonun ön tarafının daha kompakt olabilmesi için ışık sensör deliği ekranın üstünde gizlenmiş. Parmak izi okuyucusu ve yüz tanıma özelliği de modelde yer alıyor.

Benzer şekilde telefona şık ve modaya uygun bir görünüm kazandıran düz kenarlı bir orta çerçeveye ve Ultra İnce Retro tasarıma sahip. Ayrıca  özel OPPO Glow tasarım tekniği kullanılarak tasarlanan A38, parmak izi tutmayan parıltılı detaylarla çift mat bir yüzey sunuyor.

Boyutları ise,

  • Yükseklik : yaklaşık 163,74mm
  • Genişlik :yaklaşık 75,03mm
  • Kalınlık : yaklaşık 8,16mm
  • Ağırlık: yaklaşık 190g

Cihazın alt tarafına baktığımızda, eski tip 3.5mm’lik kulaklık girişi ile USB-C portunu görebiliyoruz.

Selfi kamerası ise göz yaşı damlası şeklinde kullanılmış.

OPPO A38’in Belirgin Özellikleri Neler? Bize Neler Sunuyor?

Cihazın içerisinde işlemci olarak MediaTek Helio G85 Platformu kullanılmış. Bu bakımdan G85 ile yeniden güçlendirilen ve uzun pil ömrü sunan 5000mAh bataryayla donatılan OPPO A38, 90Hz güneş ışığına dayanıklı ekran, Ultra Ses Modu ve yüksek performanslı şarj özellikleri ile de kullanıcıya bütçe dostu fiyatına göre harika bir deneyim sunuyor.

Fotoğraf çekmeyi sevenlerde unutulmamış.

OPPO A38, 50MP AI Kamera ve 2MP derinlik kamerasıyla, düşük ışık koşullarında bile ayrıntıları koruyan piksel birleştirme desteğiyle net ve doğal görüntüler yakalıyor. Dört pikseli daha büyük bir piksel oluşturmak için akıllıca birleştiren dördü bir arada piksel gruplama teknolojisinden yararlanan 50MP AI ana kamera, daha fazla ayrıntıyı koruyabiliyor ve genel fotoğraf kalitesini kesinlikle iyileştirebiliyor.

Nesneyi vurgulamak için ise arka planda etkileyici bokeh ışık noktaları sağlayarak Portre Modunu daha da ileri götürüyor. Bu sayede düşük ışık koşullarında bile net, doğal ve parlak görüntüler çekmeye imkan sağlıyor.

Yukarıda gördüğünüz üzere OPPO A38, 6.56 inç HD+ ekranında 90Hz yenileme hızı ve yüzde 96 DCI-P3 renk gamı ile canlı ve akıcı görseller sunabiliyor. 6GB RAM + 128GB ROM depolama kapasitesi ve yüksek performanslı kullanım için RAM Genişletme teknolojisi kullanıyor. Ayrıca OPPO A38’in ekranı Yüksek Parlaklık Modunda 720 nit’e kadar parlaklığa ulaşabiliyor ve kullanıcıların doğrudan güneş ışığında bile gölgelendirmeye gerek kalmadan ekrandaki içeriği zahmetsizce görüntülemesine olanak tanıyor. Yüzde 96 DCI-P3 renk gamı ile OPPO A38, canlı ve sürükleyici renkler ve pürüzsüz görseller sunabiliyor. Ayrıca göz yorgunluğunu azaltan All-Day AI Eye Comfort özelliğiyle uzun süreli kullanımda bile rahat bir görüntüleme deneyimi sağlayabiliyor.

OPPO A38 5000 mAh bataryaya sahip.

Kutu içerisinden çıkan  33W SUPERVOOC  hızlı şarj adaptörü ile kullanıcıların günlük ihtiyaçlarına rahatlıkla cevap verebilir. sadece 30 dakika şarj ile yüzde 50’ye 75 dakika da ise yüzde 100 doluluğa ulaşabilirsiniz. A38, IP54 toz geçirmez ve IPX4 su geçirmez derecesiyle dayanıklılığı da ön planda tutuyor.

Ultra Ses Modu Özelliği Dikkat Çekici

OPPO A38’in işitme güçlüğü çeken kişilerin yanı sıra gürültülü ortamlarda kullanım için özel olarak tasarlanmış Ultra Ses Modu özelliği, herhangi bir bozulmaya neden olmadan sesi yüzde 300’e kadar artırabiliyor, genel modda 81 dB’ye kadar kayda değer bir maksimum ses seviyesi elde edebiliyor ve yüzde 100 ses seviyesine kıyasla ortalama 4,7 dB’yi aşarak kullanıcılara sürükleyici bir ses deneyimi sunabiliyor.

Peki OPPO A38 Satın Alınır mı?

Tüm bu özellikleriyle OPPO A38, şu anda (8 Bin TL – 10 Bin TL) bandında akıllı telefonlar içerisinde kesinlikle ön plana çıkıyor. Parlak tasarımı, günlük kullanıma uygun özellikleri, tek el kullanıma uygun ekran büyüklüğü, fotoğraf düşkünleri için yeterli düzeyde kamera özelliklerine sahip. 190 gram ağırlık ise  sizi yormayacak.

Bence, Oppo A38, 8.499 TL‘lik resmi fiyatıyla oldukça bütçe dostu bir model. Özellikle, öğrenciler ve anneler için ideal bir akıllı telefon olarak görüyorum. Satın alanların pişman olmayacağını düşünüyorum.