Sosyal Medya

Kripto Para

Orta Doğu’da tansiyon yükseldi kripto para piyasası %4’ün üzerinde düştü

Bitcoin 61.653 dolar, lider altcoin Ethereum 2.480 dolar seviyesinde işlem görüyor. Kripto para piyasasının toplam değeri 2,12 trilyon dolar. Bitcoin'in piyasa değeri 1,21 trilyon dolar, Ethereum'un piyasa değeri ise 298 milyar dolar. CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan bültende kripto para sektöründeki gelişmelere yer veriliyor.

Orta Doğu’da tansiyon yükseldi kripto para piyasası %4’ün üzerinde düştü

 

Dün akşam saatlerinde Orta Doğu’da yükselen tansiyon sebebiyle kripto para piyasasının değeri %4’ün üzerinde azaldı.

 

Bitcoin 61.653 dolar, lider altcoin Ethereum 2.480 dolar seviyesinde işlem görüyor. Kripto para piyasasının toplam değeri 2,12 trilyon dolar. Bitcoin’in piyasa değeri 1,21 trilyon dolar, Ethereum’un piyasa değeri ise 298 milyar dolar. CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan bültende kripto para sektöründeki gelişmelere yer veriliyor.

 

Orta Doğu’daki gerilimin artmasıyla Bitcoin ETF’leri bir ayın en büyük çıkışlarından birini gördü

Orta Doğu’daki artan gerilim kurumsal yatırımcıları tedirgin etti. İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırısının ardından Bitcoin fiyatı yaklaşık 4.000 dolar düşerek 60.315 dolara geriledi, ancak daha sonra 61.620 dolara toparlandı. Farside Investors verilerine göre 11 ABD spot Bitcoin ETF’inden toplam 242,6 milyon dolar çıkış gerçekleşti. Fidelity Wise Origin Bitcoin Fonu, 144,7 milyon dolarla en büyük çıkışı yaşarken, ARK 21Shares Bitcoin ETF’si 84,3 milyon dolarlık kayıp verdi. Bitwise Bitcoin ETF’den 32,7 milyon dolar, VanEck Bitcoin ETF’den 15,8 milyon dolar, Grayscale Bitcoin Trust’tan ise 5,9 milyon dolar çıkış oldu. Invesco, Franklin, Valkyrie, WisdomTree ve Grayscale Mini Bitcoin Trust fonlarında herhangi bir akış yaşanmadı. BlackRock iShares Bitcoin Trust, 40,8 milyon dolarlık girişle pozitif akış kaydeden tek fon oldu ve üst üste 15 gün boyunca çıkış yaşanmadı. Aynı zamanda, ABD’deki spot Ether ETF’lerinden de toplam 48,6 milyon dolarlık çıkış yaşandı. Grayscale Ethereum Trust, 26,6 milyon dolar, Fidelity Ethereum Trust ise 25 milyon dolar çıkışla toplam kaybın büyük bölümünü oluşturdu.

 

Bitwise, spot XRP ETF’si için başvuruda bulundu

 

Kripto endeks fonu yöneticisi Bitwise, yatırımcılara XRP tokenine doğrudan erişim sağlayacak bir spot borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu yaptı. Bitwise Baş Yatırım Sorumlusu Matthew Hougan, başvuruyu doğrulayarak, “Bu Delaware’de bir trust kuruluşunun kaydıdır. Daha fazla detayı yarın paylaşacağız.” Açıklamasında bulundu. Bitwise XRP ETF adı altında yapılan başvuru, dün Delaware Eyalet Dairesi’ne sunuldu ve kayıtlı temsilci olarak CSC Delaware Trust Company gösterildi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) daha önce bir spot XRP ETF’si onaylamadı, dolayısıyla böyle bir onay alındığında bazı zorluklarla karşılaşılması muhtemel. SEC, Ripple’a karşı açtığı davada, şirketin XRP’nin kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu iddia ederek, 1,3 milyar dolarlık yasa dışı satış gerçekleştirdiğini savunuyor. Öte yandan Grayscale yalnızca akredite yatırımcılara yönelik bir XRP “kapalı uçlu” fonu başlatmayı planladığını duyurdu. SEC yetkilisi Natasha Vij Greiner, spot Bitcoin gibi ürünlerin borsa yatırım fonu (ETF) olarak adlandırılmasının yanlış olduğunu, bunların borsa yatırım ürünleri (ETP) olarak adlandırılması gerektiğini belirtti. Greiner, bu ürünlerin 1940 Yatırım Şirketi Yasası kapsamında olmadığını ve bu nedenle aynı korumalar ile emanet hizmeti düzenlemeleriyle ilgili bazı konuların henüz netleşmediğini vurguladı.

 

Tarihsel olarak Ether’in getirileri ekim ayında Bitcoin’in gerisinde kalsa da analistler bu trendin değişebileceğine dair işaretler görüyor

Ekim ayında Ether’in ortalama getirileri Bitcoin’in gerisinde kaldı ancak QCP Capital analistleri, birçok türev yatırımcısının Ether’in bu ay daha iyi performans gösterebileceğine dair iyimser olduklarını belirtiyor. QCP Capital’e göre geçtiğimiz yıllarda Bitcoin ekim aylarında genellikle güçlü bir performans sergileyerek son dokuz yılın sekizinde ortalama %22,9 kazanç sağladı. Ether de genelde iyi bir performans sergilese de ekim ayı ortalama getirisi yaklaşık %5 civarında kaldı. Buna rağmen Ether için kısa vadeli piyasa yapısında olumlu işaretler var. QCP Capital, 11 Ekim’de sona erecek 2.800 dolar fiyatlı Ether alım opsiyonlarının son 24 saatte en çok işlem görenler arasında olduğunu belirtti. 11 ve 18 Ekim’de sona erecek toplam 63.600 alım opsiyon kontratının 167 milyon dolar değerinde olduğu ve 26.200 kontratın da 69 milyon dolar değerinde olduğu vurgulandı. Bu da yatırımcıların Ether fiyatının 2.800 doların üzerine çıkacağına dair beklentilerini yansıtıyor. Analistler Ether’in genelde yılın dördüncü çeyreğinde iyi performans gösterdiğini ancak altcoin piyasasında sonuçların daha değişken olduğunu belirtti.