Sosyal Medya

Donanım

Panasonic’in “Mobile IT-As-A-Service” Yaklaşımı, Saha Hizmetleri için Üretkenliği ve Bağlı Kalma ile Çalışma Süresini Artırıyor

Saha hizmetlerindeki mobil çalışanlar, araçlarının hem içerisinde hem de dışında işlerle ilgilenirken güçlü bağlantılarla desteklenen güvenilir, dayanıklı bilgi işlem çözümlerine ihtiyaç duyarlar. Panasonic'in kolay entegre ve monte edilebilir araç içi çözümleri, sahada bağlı kalma süresini artırıyor.

Panasonic’in “Mobile IT-As-A-Service” Yaklaşımı, Saha Hizmetleri için Üretkenliği ve Bağlı Kalma ile Çalışma Süresini Artırıyor

Saha hizmetlerindeki mobil çalışanlar, araçlarının hem içerisinde hem de dışında işlerle ilgilenirken güçlü bağlantılarla desteklenen güvenilir, dayanıklı bilgi işlem çözümlerine ihtiyaç duyarlar. Panasonic’in kolay entegre ve monte edilebilir araç içi çözümleri, sahada bağlı kalma süresini artırıyor.

Artık yalnızca dayanıklı cihaz üretmek yeterli değil. Mobilite her zamankinden daha karmaşık bir hal almış durumda ve farklı mobil çalışan kitleleri, ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilmiş cihazlara, araç entegrasyonuna ve öngörülebilir maliyetlerde sürekli bakım ile desteğe ihtiyaç duyuyor. Panasonic, hem mevcut hem potansiyel müşterilerin bu taleplerini karşılamak için “Mobile IT-As-A-Service” teklifini geliştirmeye odaklanıyor, kendisini sahada üretkenliği artıran gerçek bir mobilite ortağı olarak konumlandırıyor.

Geçtiğimiz yıllarda yapay zeka araçlarının yaygınlaşması, en iyi uygulamaları hayata geçirmek için sahada toplanması ve analiz edilmesi gereken veri miktarında katbekat artışa neden oldu. Bunun da ötesinde, verimin kritik olduğu ve birden fazla uygulamanın yan yana kullanıldığı sahalarda, güçlü ve güvenilir bir bağlantı ekosisteminin olması çok önem taşıyor. G2mk2 gibi 5G’ye hazır TOUGHBOOK cihazlarının kullanılması, uzak noktalarda bile saha hizmeti çalışanlarının verilere gerçek zamanlı olarak erişmesini ve analiz etmesini sağlıyor.

Panasonic, kurulum, denetim, danışmanlık, tasarım ve uyumluluk dahil olmak üzere kapsamlı araç teknolojisi ve entegrasyon hizmetleri sunmaktadır. Sundukları hizmetler arasında, bir TOUGHBOOK cihazından alınan verilerin mevcut araç içi ekranlarda görüntülenmesini sağlayan OEM ekran yansıtma özelliği da bulunmaktadır.

Mobil çalışanlar için Panasonic, standart WiFi veya Ethernet’in yetersiz kalabileceği durumlara karşın araç içi bağlantı çözümleri sunuyor. Zorlu koşullarda bile VPN aracılığıyla güvenli ve güvenilir 4G ve 5G bağlantısı sağlamak için iş ortağı Cradlepoint’in dayanıklı yönlendiricilerini kullanıyor. Panasonic ayrıca, ihtiyaca özel araç içi entegrasyon ve yerleştirme çözümlerini oluştururken müşterileriyle yakından çalışıyor, filo verimliliğini ve çalışma süresini artırmak için kurulum, servis ve bakım işlemlerini gerçekleştiriyor.

Özellikle beklenmedik afet veya kriz durumlarında güçlü ve güvenilir bir teknolojik ortağın mevcut olması, saha çalışanlarının yükünü hafifletmekte büyük bir rol oynuyor. Panasonic Connected Vehicle (Bağlantıda Araç), mobil çalışanlar için araç içi bağlantı kapasitesini geliştiriyor ve acil durumlarda bağlantıda kalmalarını sağlıyor.

Panasonic’in mobilite çözümleri portföyü, uzun mesafelerdeki saha hizmeti çalışanlarının elektrik kesintileri sırasında çevrimiçi kalmalarına yardımcı oluyor ve kurtarma veya onarım için beklerken mahsur kalan araçların yolcularının bağlı kalmasını mümkün kılıyor. Bunun da ötesinde, Connected Vehicle acil durumlarda birden fazla araç arasında bir ağ oluşturarak uzak bölgelerde sağlam ve daha hızlı bağlantılar sağlayabiliyor, bu da veri analizinin hızlıca yapılması ve daha doğru kararların alınmasına imkân sağlıyor.

Panasonic’in aylık tek bir ücret karşılığında sunduğu Connected Vehicle çözümü, ayrı olarak satın alınan bağlantı çözümlerine kıyasla 6-7 yıllık kullanım ömrü boyunca daha düşük bir toplam sahip olma maliyeti sunuyor. Bu yaklaşım, SIM ve veri maliyetlerini azaltmanın yanı sıra bağlantı, cihaz çalışma süresin, uygulama kullanımı ve yazılım güncellemeleri hakkında ayrıntılı raporlama sunan Cradlepoint NetCloud Manager aracılığıyla yönetilmesine olanak tanıyor.

Panasonic TOUGHBOOK Connected Vehicle, saha mühendislerinin arka ofis sistemlerine bağlı kalmaları, verileri gerçek zamanlı olarak paylaşmaları ve hareket halindeyken gerçek zamanlı iş güncellemeleri almaları için bir araç içi bağlantı noktası oluşturuyor. Böylece, saha servis çalışanlarının en çok ihtiyaç duydukları anda kritik uygulamalara ve verilere erişimini garanti eder. Connected Vehicle, Panasonic’in günümüzün hiper mobil iş gücünün gelişen ihtiyaçlarını nasıl desteklediğinin bir başka örneğidir.