Üniversite-Özel Sektör İşbirliği Çerçevesinde Sanal Gerçeklik Arıcılık Eğitimi Çözümü Tanıtıldı
Üniversite-özel sektör işbirliğine inanan bir şirket olarak Cerebrum Tech, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Cerebrum Tech’in yan kuruluşu GFD’LERLE birlikte ürettiği “Sanal Gerçeklik Arıcılık Eğitim Modülü” çözümünü Ankara Üniversitesi’nde düzenlenen lansman etkinliğinde tanıttı. Arıların iklim değişikliği ile mücadelede önemine ışık tutan ve bu farkındalığa ‘Sanal Gerçeklik’ ile katkıda bulunmayı amaçlayan projenin sunumu Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Prof. Dr. Satı Baran Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan, Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konsey Başkanı Ali Eroğlu, Ankara Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ahmet Baydın ile birlikte çok sayıda akademisyen ve konuk; Tanıtım toplantısına Ankara Arıcılık Birliği Başkanı Selçuk Solmaz ve Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erkul katıldı. Açılışta konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünuvar, “Yapılan her işin teknoloji ile güçlendirilmesi gerekiyor. Kesinlikle teknolojiye yetişmeliyiz. Kas kuvveti yanı sıra, beyni ve kalbi ile bu yapmalıyız. Sanal Gerçeklik Laboratuvarı tam olarak bunlara işaret ediyor. Bu toplantıda olmaktan gerçekten mutlu ve onur duyuyorum.”
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Arıcılıkta Araştırma Görevlisi ve Sanal Gerçeklik Projesi Dr. Sedat Sevin yaklaşık 10 yıldır arıcılıkla uğraştığını belirterek, “Arıcılığın Türkiye ekonomisi için ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Özellikle Veteriner Fakültesi öğrencilerinin arıcılıkla ilgili eğitim kalitesini artırmaya çalışacağız ve genç arıcılar yetiştirmeye çalışacağız. Kurdeşenle gerçekten etkileşime girdiğin hissini yaratmak bizim için çok önemliydi. Bunu biz yaptık,” dedi.
Dünyada bir ilk
Bu çalışma kendi alanında sürdürülebilirliğe katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. R.Erdem Erkul
“Bu çalışma ile alanında bir ilki başarmış olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çalışmayı Cerebrum Tech olarak yapacağımız daha birçok çalışmanın öncüsü olarak niteleyebiliriz. Amacımız, dünyanın sorunlarına mümkün olduğunca eylem alanları ve çözümler üretmektir.” dedi. “Cerebrum Tech olarak kovanımız olan bu gezegenin sürdürülebilirliği için çalışıyoruz, gençliğe inanıyoruz ve bu inançla atılımlar yapıyoruz. Bu bağlamda üniversite-özel sektör işbirliğimizle, üniversitedeki saygın profesörlerimizin bilgi ve tecrübelerini sanal gerçeklik alanındaki yetkinliğimizle birleştirerek arıcılık eğitiminde verimlilik ve kolaylık sağlayacak bir eğitim modülü oluşturduk.”
Bu VR eğitim modülünü kullanacak genç öğrenciler sanal dünyada arıcılığı en ince ayrıntısına kadar öğrenecekler; ve sahaya çıktıklarında, çok detaylı bilgi ve deneyime sahip olacaklar.
VR arıcılık eğitim modülünün geliştirilmesi, doğal yaşama, iş sektörüne ve gelecek nesillerin eğitimine büyük katkı sağlayacak çözümler üretmeyi amaçlamaktadır. Ülkemizde üniversite öğretim elemanları kaliteli eğitim ve araştırma sağlamak için mücadele etmektedir.
Bu üniversitelerin saygın öğretim elemanlarının, bilgilerini hem ülkemize hem de insanlığa katkı sağlayacak çözümlere dönüştürmek için kaynak sağlayabilecek şirketlerle çalışmaları son derece önemlidir. Bu bağlamda Cerebrum Tech, GFDS ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasındaki işbirliği, kamu-özel sektör işbirliği açısından alandaki diğer üniversite ve şirketlere örnek teşkil etmiştir.