Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

SEO Danışmanı Kimdir? SEO Danışmanı Olmak İçin Neler Öğrenmek Gerekir?

SEO danışmanlığı hizmeti, web sitenizin arama motoru sonuçlarında daha yüksek sıralamalarda yer alması için gerçekleştirilen bir dizi teknik optimizasyon işlemini ve süreci kapsayan bir hizmettir.

SEO Danışmanı Kimdir? SEO Danışmanı Olmak İçin Neler Öğrenmek Gerekir?

 

SEO danışmanlığı hizmeti, web sitenizin arama motoru sonuçlarında daha yüksek sıralamalarda yer alması için gerçekleştirilen bir dizi teknik optimizasyon işlemini ve süreci kapsayan bir hizmettir. Bu optimizasyon çalışmaları; site içi SEO, site dışı SEO ve teknik SEO olmak üzere üç ana kategoriye ayrılır. SEO danışmanı, arama motoru optimizasyonu ilkelerine dayanarak çeşitli SEO stratejileri uygular. Bu çalışmalar sonucunda, web siteniz arama motoru sonuç sayfalarında (SERP) daha iyi bir konuma gelir ve organik trafik akışınız ciddi miktarda artış gösterir. Kısacası sonsuz bir alternatif denizi olan internet ortamında içeriklerinizi öne çıkarmak için SEO çalışmaları ve SEO danışmanlık hizmeti göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir.

SEO Danışmanının Rolü ve Sorumlulukları

SEO danışmanı kimdir ve tam olarak ne iş yapar?

SEO danışmanı, web sitenize organik trafik çekmek için araştırma, analiz ve geliştirme süreçlerini içeren kapsamlı bir hizmeti yürütmekten sorumlu kişidir. Bir SEO danışmanı, web sitenizin ve işletmenizin hedeflerini ve misyonunu göz önünde bulundurarak gerekli SEO analizlerini ve optimizasyonlarını gerçekleştirir.

SEO danışmanları temelde arama motorlarında sitenizi üst sıraya taşıyarak görünürlüğünü artırmayı amaçlar. Arama motoru sonuç sayfasında daha görünür hale gelmek web sitenize daha fazla organik trafik çekebilmek için kritik bir aşamadır. SEO hizmeti görünürlüğü organik yollarla artırmayı amaçladığından reklamların aksine herhangi bir ücret ödemenizi gerektirmez.

SEO danışmanları web siteniz için arama motoru optimizasyonu sürecini kapsamlı ve profesyonel bir şekilde yürütmekle sorumludur.

SEO Uzmanı Olmak İçin Gerekli Temel Beceriler

Öncelikle bir profesyonel SEO danışmanı olmak istiyorsanız analitik ve eleştirel düşünme beceriniz üzerinde çalışmalısınız. SEO süreci kapsamlı bir neden sonuç ilişkisi temeline dayalıdır ve her yaptığınız optimizasyon işlemini etraflıca tartıp incelemeyi ve raporlamayı gerekir. Bunun yanı sıra yeniliklere açık olmak ve SEO sürekli güncellenen bir alan olduğu için son gelişmeleri takip etmek de oldukça önemlidir. Araştırmayı sevmek, kelimelerle iyi anlaşmak, teknik detayları yakalayabilmek, eleştirel ve detaycı bir göze sahip olmak ve programlama konusunda kabiliyetli olmak da gereken diğer yetkinlikler arasındadır. Buna ek olarak Excel, Google Analytics ve Adobe gibi platformlar ve programlar konusunda yeterli bilgiye sahip olmak da başarılı bir SEO danışmanı olmak için gereklidir.

İleri Seviye SEO Teknikleri ve Araçları

Profesyonel SEO danışmanlığı hizmeti, temel bilgi ve becerilerden fazlasını gerektirir. Bu sebeple yukarıda sayılan temel becerilere ve yetkinliklere ek olarak arama motorlarını daha iyi anlamlandırıp analiz etmeye yarayacak bazı teknik ve araçları kullanmayı bilmek gerekir. SEO süreci site içi, site dışı ve teknik SEO gibi adımlardan oluşur. Örneğin anahtar kelime araştırması bir SEO danışmanı için uygulanması gereken en temel adımlardan biridir. Ancak anahtar kelime araştırmasını Ahrefs gibi çeşitli platformlar üzerinden yapmak ileri seviye SEO teknik ve araçlarını bilmeyi gerektirir. Ya da sitenin yüklenme hızını optimize etmek site içi SEO süreçlerinden biridir. Bu optimizasyon sürecini Semrush araçlarıyla test etmek ileri bir SEO tekniğidir. Görüldüğü üzere esas olarak ileri seviye SEO, temel SEO adımlarının geliştirilmiş ve donanımlı halini kapsar.

SEO Danışmanı Olmak İçin Öğrenmeniz Gerekenler

Eğer kurumsal SEO danışmanlık hizmeti veya profesyonel SEO danışmanlığı vermeyi hedefliyorsanız öğrenmeniz ve ustalaşmanız gereken belli başlı süreçler vardır. Tüm bu süreçler en başta çok karmaşık gelebilir ve kaybolmuş hissedebilirsiniz, ancak temelde öğrenmeniz gereken belli süreçleri kavradıktan sonra gerisini çözmek sandığınız kadar karmaşık değildir. Dopinger SEO danışmanlığı hizmetlerini inceleyerek uzmanlaşmanız gereken alanlar hakkında bilgi sahibi olup SEO sürecini tüm adımlarıyla inceleyebilirsiniz. Hatta SEO danışmanı olmak istiyorsanız Dopinger üzerinden eğitim alarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

Eğer SEO süreçleri hakkında temel bir bilgi edinmek istiyorsanız gelin profesyonel SEO danışmanı olmak için öğrenmeniz gerekenlere bir göz gezdirelim.

Anahtar Kelime Araştırması

Kullanıcılar internette aradıkları sonuçları görüntülemek için belirli anahtar kelimeler kullanır. Örneğin çanta almak isteyen bir müşteri, “okul çantası”, “siyah çanta”, “desenli çanta” ya da “spor çantası” gibi çeşitli anahtar kelimeler aracılığıyla isteğini kategorize eder.

Arama motorları, ilgili sonuçları belirli algoritmalara göre sıralar. Bunun sonucunda kimi siteler ilk sıralarda yer alırken bazı siteler son sayfalarda yer alarak kullanıcıların gözünden kaçabilir.

Bir SEO Danışmanı olmak için öğrenilmesi ve uzmanlaşılması gereken alanların başında etkili bir anahtar kelime araştırması yürütme ve uygulama gelir. Anahtar kelime araştırması için Semrush ve Ahrefs gibi profesyonel araçlardan yardım alınabilir. Doğru anahtar kelime araştırması ve seçimi, kurumsal SEO danışmanlığı hizmetinin de temel taşıdır.

İçerik Optimizasyonu

İçerik optimizasyonu, site içi SEO danışmanlığı için temel bir adımdır. SEO danışmanı, ilgili sitedeki metni, kullanılan görselleri, videoları ve bağlantıları kullanıcı dostu bir deneyim sunacak şekilde optimize etmekle görevlidir. Kullanıcıların siteye girdiği andan itibaren kolaylıkla site içinde gezinip aradıklarını bulabilmesi, keyifli bir deneyimle ayrılmaları ve sonrasında siteyi tekrar ziyaret etmeleri için önemlidir.

Özellikle de e-ticaret siteleri için başarılı bir içerik optimizasyonu süreciyle satış grafiği önemli ölçüde iyileştirilebilir. Stratejik ve profesyonel içerik optimizasyonu, sitenize daha fazla organik trafik çekmenize ve mevcut trafiğinizi muhafaza etmenize yardımcı olur. Bu sebeple içerik optimizasyonu, Dopinger SEO danışmanlığı uzmanlarının da titizlikle yürüttüğü kategoriler arasında yer alır.

Teknik SEO

SEO danışmanı olmak için uzmanlaşmanız gereken bir diğer konu da teknik SEO sürecidir. Adından da anlaşılacağı üzere, teknik SEO sitelerin herhangi bir teknik engele takılmadan sorunsuzca işlemesi sürecini denetleyen işlemler bütünüdür. Kurumsal SEO danışmanlığı hizmeti esnasında site hızı optimizasyonu ve mobil uyumluluk gibi süreçler test edilir.

Yavaş yüklenen sayfaların optimize edilmesi ve web sitesinin mobil sürümlerde kusursuzca çalışması kullanıcı deneyimi için oldukça önemlidir. Ayrıca site içinde verilen link ve bağlantılar zamanla geçersiz hale gelebileceğinden belirli aralıklarla kontrol edilip yenilenmesi gerekir. Ziyaretçilerin sitenizdeki herhangi bir bağlantıya tıkladığında deneyimlerinin geçersiz bir link yüzünden aksaması istenilmeyen bir durumdur ve sitenize özen göstermediğiniz izlenimini verir. Bunun yanı sıra SEO danışmanları, teknik SEO kapsamında yinelenen içerikleri de düzeltir.

Backlink Edinme

Site içi ve teknik SEO süreçleri kadar site dışı SEO işlemleri de önem taşır. Site dışı SEO çalışmalarından en başlıca süreç backlink edinme işlemidir. Backlinkler başka sitelerden sizin sitenize giden bağlantılardır. Güvenilir ve prestijli sitelerden edindiğiniz backlinkler sitenizin itibarı ve görünürlüğü için yadsınamayacak derecede önem arz eder.

SEO danışmanları backlink edinme sürecinde stratejik davranarak web sitenizin prestiji ve popülerliğini artıracak backlinkler oluşturur.

SEO Araçları Kullanımı

SEO süreçlerinde yararlanabileceğiniz pek çok ücretsiz Google aracı mevcuttur. Bunun yanı sıra internette hiçbir ücret ödemeden stratejilerinizi geliştirmek ve test etmek için kullanabileceğiniz farklı araçlar da bulabilirsiniz. Ancak profesyonel SEO danışmanı olmak istiyorsanız ileri seviye SEO araçlarını kullanmayı da bilmeniz gerekir. Bu sayede müşterilerinize kapsamlı bir hizmet vererek siteleri için en etkili optimizasyon sürecini yürütebilirsiniz.

SEO danışmanları, başlangıç ve ileri seviye SEO araçlarından edindikleri verilerle SEO performansını artırarak ideal düzeye getirmeyi amaçlar. Semrush, Ahrefs, Dopinger ve Moz gibi ileri seviye SEO araçlarını tanımak ve kullanımları konusunda profesyonelleşmek uzman bir SEO danışmanı olmanın kritik adımları arasında yer alır.

https://www.dopinger.com/tr/seo-danismanligi/