Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Shark’tan Sırt Çantasında Taşınabilen Gitar

Shark’tan Sırt Çantasında Taşınabilen Gitar

İleri derecede özelleştirilebilen, son teknoloji modüler elektronik gitar markası Shark Gitar’ın Kurucu Ortağı Cem Köksal, gitarın geleneksel yapısını bozmadan gitarı geliştirdiklerini belirterek, Shark Gitar’ın sırt çantasında bir sap, bir gövde ve sayısız pedal seçeneğiyle taşınmasının mümkün olduğunu belirtti. Shark Gitar, 6 devrim niteliğindeki patentle birlikte, 5 yıllık AR-GE süreci sonucunda geliştirildi.

Altı patentin ve birçok yeniliğin ardından, dünyanın seri üretime girecek en gelişmiş elektrogitarı olarak tasarlanan Shark Gitar, üretim çalışmalarının sonuna yaklaşırken, bugüne kadar tasarlanmış en çok yönlü ve kabiliyetli elektrogitarları, gitar severlerle buluşturacak.

Shark Gitar çok sayıda yeni inovasyon içermekle beraber, başlıca özellikleri; patentli metal bileşenleri ve tasarımı sayesinde rahat bir performansa izin vermesi, zengin ve kuvvetli tınısı, sapı, gövdesi ve manyetikleri değiştirilebilen, ayrıca üzerine efekt pedalları takılabilen modüler bir gitar olması.

Shark Gitar Kurucu Ortağı Cem Köksal, kolayca değiştirilebilen bileşenler ve entegre efektlerle maksimum performans ve esneklik sunduklarını belirterek, “Geleneksel özelliklerden ödün vermeden devrimsel yenilikler getirdik. Çevrimiçi 3D Gitar Tasarımcısı ile kişiselleştirilmiş üretim gerçekleştiriyoruz. Yani kişi tasarladığı gitarı kendisine ulaşacak şekliyle inceleyip, zoom gerçekleştirerek gitarının her detayını üç boyutlu görebilecek. Seyahat dostu ve kompakt tasarım ile de gezginler için müthiş bir seçenek haline geliyoruz. Gezginler için bir sırt çantasında bir sap, bir gövde ve sayısız pedal seçeneği ile gitar taşımak mümkün oluyor.” dedi.

Patentleri ve Shark Gitar’ın kendini ayrıştıran özelliklerini de anlatan Köksal, 6 devrim niteliğindeki patent, 5 yıllık AR-GE, uzun yıllar süren işçilik ve mühendislik deneyimi, elektrogitarı yeniden tasarlamak için bir araya geldi ve ortaya Shark Gitar çıktı. Gitarın geleneksel yapısını bozmadan gitarı geliştirmek ve daha kullanışlı hale getirmek için çalışıyoruz. Modüler elektrogitar yapısına ulaşmak için senelerce üzerinde çalıştık ve bunu başardık. Çok yönlülük, portatiflik ve kişiye özel gitar üretmemiz bizi diğer markalardan ayıran en önemli özelliğimiz. Hedefimiz en rahat ve en kullanışlı gitarı yapmak. Bir gitariste en rahat ve en kullanışlı gitarı sunmak istiyoruz. Patentlerimiz ile ilk defa sahip olunan bir gitarın karakterini değiştirmek dahi mümkün olabiliyor. Öte yandan bu değişim hem ekonomik hem de kolay bir tasarım olarak öne çıkıyor.

Patentlerimizin her biri çok yönlülük ve taşınırlık özellikleri taşıyor. Çünkü günümüz teknolojisi dijitalleşmede çok ileri gitti. Bir ses dijitale çevrildiğinde seste bozulmalar olur. Bizde analog ses sistemi var. Sesin dijitalleşmesinde herhangi bir bozulma olmadığı için, Shark Gitar kendi klasik sesini çıkartıyor.” şeklinde konuştu.

Shark Gitar satın almak isteyenler 2024 sonbahardan itibaren anlaşmalı müzik mağazalarından ürünlere ulaşabilecek. Bunun dışında gitar meraklıları sharkguitars.com sitesine girerek dünyanın en detaylı gitar tasarımı yazılımı Shark 3D Designer aracılığıyla istedikleri gitar bileşenlerini en ince detayına kadar tasarlayıp sipariş verebiliyorlar. İlerleyen zamanda yeni gövde, sap veya manyetik gibi farklı bileşenler ayrıca satın alıp daha önce aldıkları gitarlar ile beraber kullanılabiliyor. Bu uyumluluk platformunun adı Ocean Environment.