Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Teamfight Tactics’e Yeni Bir PvE Oyun Modu Geliyor

Dünyanın en büyük PC strateji oyunu Teamfight Tactics'in (TFT) 12. oyun güncellemesi Teamfight Tactics: Sihir ve Şamata kısa süre önce çıktı. Büyülü sürprizler ve sihirli deneyler içeren bu sette tılsım mekaniği, arılar, geçitler ve Briar ile Smolder gibi Yakındiyar'a ilk kez ayak basan birkaç League of Legends şampiyonu bulunuyor.

Teamfight Tactics’e Yeni Bir PvE Oyun Modu Geliyor

 

Teamfight Tactics: Mekacik’in Sınavı 27 Ağustos 2024 tarihinde geçitten geçerek Yakındiyar’a ışınlanıyor.

 

Dünyanın en büyük PC strateji oyunu Teamfight Tactics‘in (TFT) 12. oyun güncellemesi Teamfight Tactics: Sihir ve Şamata kısa süre önce çıktı. Büyülü sürprizler ve sihirli deneyler içeren bu sette tılsım mekaniği, arılar, geçitler ve Briar ile Smolder gibi Yakındiyar’a ilk kez ayak basan birkaç League of Legends şampiyonu bulunuyor. Bunun yanı sıra Riot’un strateji odaklı kart oyunu Legends of Runeterra‘daki meşhur yordle sihirbaz Norra, en yakın arkadaşı Yuumi’yle birlikte ikili bir birim olarak TFT’ye geldi.

 

Yeni setten esinlenen ve oyun modlarına odaklanan TFT ekibi deneysel bir sürprizle Teamfight Tactics: Mekacik’in Sınavı adında tek kişilik bir PvE modunu hayata geçiriyor. 

İşte Teamfight Tactics: Mekacik’in Sınavı modunda oyuncuları bekleyenler:

 

Modun Olmazsa Olmazı: Sihir ve Şamata: Yeni modda oyuncular mevcut setin şampiyon ve eklenti kadrosuna erişebilecek. Ayrıca normal bir karşılaşmadaki gibi altın kazanıp seviye atlayacaklar. Ancak tılsımlar bu modda yer almayacak.

 

30 Tur, 6 Elebaşı, 3 Can: İlk başta her şey basit başlasa da oyuncuların eninde sonunda TFT’de başka hiçbir yerde karşılaşmadıkları kompozisyonlara karşı tüm becerilerini sonuna kadar kullanması gerekecek. Ayrıca strateji ustalarının can göstergesinin yerine bir can sayacı eklenecek. Yani oyuncular 3 kez kaybederse oyun sona erecek!

 

Tekli Sıra ve Süresiz Turlar: Bu modda oyuncular tüm dünyaya tek başlarına meydan okuyacak! Bu yüzden mevcut rakiplerine karşı stratejilerini dikkatlice planlayıp hazır olduklarında sonraki turu kendileri başlatabilecek.

 

Yüksek Skorlara Ulaşın ve Sonuçlarınızı Paylaşın! Oyuncular turları geçtiğinde performanslarına göre puan kazanacak! Yüksek skorlara ulaşarak arkadaşlarına hava atabilecek ve onlara meydan okuyabilecekler. Hatta kendileriyle yarışıp skorlarını daha da ileri taşımaya bile çalışabilecekler.

 

Kargaşa Modu: Oyuncular normal modu silip süpürdükten sonra sürprizlerle dolu kargaşa moduna adım atabilecek. Modun içeriği adından tahmin edilebilir olsa da detayları keşfetmeyi oyunculara bırakıyoruz.

 

Teamfight Tactics: Mekacik’in Sınavı 27 Ağustos 2024 tarihinde 14.17 Yaması’yla oyuna eklenecek ve 24 Eylül 2024 tarihinde 14.19 Yaması’nda oyundan kaldırılacak. Teamfight Tactics: Mekacik’in Sınavı bugün itibarıyla Açık Beta’da oynanabilir.

 

Teamfight Tactics‘in Oyun Tasarım Lideri Matthew Wittrock bu oyun moduyla ilgili şunları söylüyor: 

 

“Bir PvE oyun modu tasarlamak ve bunu oyuncularla buluşturmak TFT için yepyeni bir durum. Oyuncuların Teamfight Tactics: Mekacik’in Sınavı‘yla ilgili düşüncelerini duymak için sabırsızlanıyoruz. Umarız biz onlar için bu yeni içeriği üretirken ne kadar eğlendiysek onlar da modu oynarken bir o kadar eğlenir. Mod sınırlı süreli, deneysel bir yenilik olduğu için oyuncuların bazı oyun hataları, iyileştirmeye açık noktalar ve kusursuz olmayan bir oyun dengesiyle karşılaşabileceğinin farkındayız ancak Teamfight Tactics: Sihir ve Şamata‘da Sihirhane’nin keşfi devam ederken modu TFT topluluğuyla bir an önce buluşturmak istedik.”

 

Teamfight Tactics‘in Oyun Direktörü Peter Whalen bu oyun moduyla ilgili şunları söylüyor: “Bu yıl TFT oyuncularına hiç olmadığı kadar fazla oyun modu ve etkinlik sunmayı başardık. Ekipçe yenilikçi bir yaklaşımla ilerlemeye her daim gayret ediyoruz. Dolayısıyla hem Teamfight Tactics: Sihir ve Şamata‘nın hem de Teamfight Tactics: Mekacik’in Sınavı‘nın bu yaklaşımımızın sonuçları olarak ortaya çıktığını söyleyebiliriz.”

 

Ayrıntı bilgi için teamfighttactics.leagueoflegends.com/tr-tr adresini ziyaret edebilirsiniz.