Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

TeamSec ilk yılında 6 milyar TL’yi aşkın menkul kıymetleştirmeye imza attı

Türkiye’nin ilk ve tek yapay zekâ destekli ve bulut tabanlı menkul kıymetleştirme fintek ve regtech şirketi TeamSec, kurulduğu ilk yılda 6 milyar TL’nin üzerinde menkul kıymetleştirme yaptı.

TeamSec ilk yılında 6 milyar TL’yi aşkın menkul kıymetleştirmeye imza attı

 

Türkiye’nin ilk ve tek yapay zekâ destekli ve bulut tabanlı menkul kıymetleştirme fintek ve regtech şirketi TeamSec, kurulduğu ilk yılda 6 milyar TL’nin üzerinde menkul kıymetleştirme yaptı. İmza atacakları yeni iş birlikleriyle gelecek yıl işlem hacmini 4 kat artırmayı hedeflediklerini belirten TeamSec’in Kurucusu ve CEO’su Esad Erkam Köroğlu, yurt dışı açılımlarını hızlandırarak Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu’da büyüyeceklerini söyledi.

 

2022 yılının Kasım ayında faaliyetlerine başlayan Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun ilk ve tek yapay zekâ destekli ve bulut tabanlı menkul kıymetleştirme fintek ve regtech şirketi TeamSec, yakaladığı dikkat çekici büyümeyle adından söz ettiriyor. Kurulduğu ilk yılda 200 bini aşkın kredi seküritizasyonu yapan ve 200 milyon doların, bir başka deyişle 6 milyar TL’nin üzerinde menkul kıymetleştirmeye imza atan TeamSec, 2024 yılında işlem hacmini 4 kat artırmayı hedefliyor. Yurt dışı açılımına Dubai’de ofis kurarak başlayan TeamSec, şimdi de Suudi Arabistan’da Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi (MENA) genel merkezini kurmaya hazırlanıyor.

TeamSec’in Kurucusu ve CEO’su Esad Erkam Köroğlu

“2023’teki ihraçların yüzde 70’ine sahibiz”

TeamSec’in Kurucusu ve CEO’su Esad Erkam Köroğlu, küresel fintek sektöründe seküritizasyon alanında hizmet veren öncü şirketler arasında yer aldıklarına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Geliştirdiğimiz teknolojiyle menkul kıymetleştirme alanında çığır açıyoruz. 2023 yılında yapılan bütün ihraçların yaklaşık yüzde 70’ine sahip olarak alanımızda lideriz. “TeamSec Securitization as a Service” altyapımız banka ve şirketlere kredi ve alacaklar gibi bilançolarının aktif tarafında bulunan varlıkların transfer edilebilir hale getirilmesine olanak sağlıyor. Bu sayede hem bankalar hem de şirketler artık bilançolarında bulunan varlıkların gelecekteki nakit akışlarını kolaylıkla menkul kıymetleştirebiliyor. Henüz ilk yılımızda 6 milyar TL’nin üzerinde menkul kıymetleştirmeye imza atmamız ülkedeki alternatif finansmana olan ihtiyacı ortaya koyuyor. Yeni yapacağımız iş birlikleriyle ve geliştireceğimiz çözümlerle fintek alanında büyümemizi sürdüreceğiz.”

Yurt dışında ikinci durak Suudi Arabistan

Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu’da büyüyeceklerini de sözlerine ekleyen Köroğlu, şöyle devam etti:

“Orta Doğu’ya ihracata yani hizmet satımına başlayacağız. 2024 yılında yurt dışındaki ilk işlemimizi kapatacağız. Geçen yıl ilk yurt dışı ofisimizi Dubai’de kurmamızın ardından şimdi de Suudi Arabistan’da MENA genel merkezimizi kurmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Mevcutta kurucusu tek banka olan 5 fon ile hizmet sunuyoruz. Yıl sonuna dek bir yerli bir global bankaya daha altyapı kurulumunu tamamlamayı hedefliyoruz. Ayrıca, Seri A yatırımı için görüşmelerimiz sürüyor. İlerleyen dönemde fintekin farklı alanlarında da var olacağız.”