Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Türkiye’nin En Büyük Siber Güvenlik Zirvesi İlklere Sahne Oldu

Dijital çağda, bilgi her şeydir. Siber güvenlik, modern dünyamızın dijital kapı bekçisi olarak, bütün verilerimizi korur. Üstelik sadece büyük şirketler ve devlet kurumları değil, sıradan bireyler de siber tehditlerin hedefi olabilir. 

Türkiye’nin En Büyük Siber Güvenlik Zirvesi İlklere Sahne Oldu

 

Dijital çağda, bilgi her şeydir. Siber güvenlik, modern dünyamızın dijital kapı bekçisi olarak, bütün verilerimizi korur. Üstelik sadece büyük şirketler ve devlet kurumları değil, sıradan bireyler de siber tehditlerin hedefi olabilir. 

İnternetin sunduğu sınırsız olanakların arkasında, gizli kalmış sayısız tehlike vardır. Siber güvenliğin ihmali, dijital felaketlerle sonuçlanabilir; bu nedenle, bu alanda farkındalık ve önlem almak yaşamsal bir zorunluluktur. Dijital dünyada güvenliğin anahtarı, güçlü siber savunma mekanizmalarının yanı sıra bilinçli kullanıcıların elindedir.

Bundan yola çıkarak her yıl etkinliklerine bir yenisini ekleyen e-Safe, siber tehditlere karşı önlem detaylarının belirlenmesi ve toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefledi ve 9.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’ni Ankara’daki BTK kampüsünde 7 Kasım 2024 Perşembe günü gerçekleştirdi.

Türkiye’nin en büyük siber güvenlik zirvesi olan 9.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nin açılış konuşmasında e-Safe Kurucusu Musa Savaş, e-Safe Zirve Başkanı Özge Evci Eralp, Turkcell Siber Güvenlik Direktörü Dr. Emin İslam Tatlı, Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü Mahmut Küçük ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu yer aldı.

Zirvenin açılış konuşmasında yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, ‘’Üretmediğimiz yazılım ve donanımların güvenliğinden tam olarak emin olamayız.’’ diyerek yerli ve milli olmanın önemini belirtti.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan e-Safe Kurucusu Musa Savaş, ‘’Biz bu zirveler ile siber güvenlik alanında farkındalık kazandırmaya çalışıyoruz.’’ derken, e-Safe Zirve Başkanı Özge Evci Eralp, ‘’ ’Siber güvenlik, artık sadece mühendislerin ve teknoloji profesyonellerinin hâkim olması yeterli olan bir konu değil. Hangi unvanda, görev tanımında çalışıyorsanız çalışın siber güvenlik farkındalığı edinmek ve temel bilgilere hâkim olmak gerek.’’ diyerek etkinliğin önemini vurguladı.

Turkcell Siber Güvenlik Direktörü Dr. Emin İslam Tatlı, ‘’Geldiğimiz noktada siber güvenlik bir toplum güvenliği meselesi. Bu yüzden yatırımlarımız da bu yönde olmalı.’’ ifadelerini kullandı. Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü Mahmut Küçük, dijitalleşme ve siber güvenliğin birbirinden ayrılmayan iki unsur olduğuna dikkat çekti.

Yenilenen teması ile dikkatleri üstüne çeken e-Safe, Kariyer Panelleri ve Uzman Sunumları ile siber güvenlik alanında kariyer yapmak isteyen gençlerimizin yoluna ışık tuttu, “Bayrağı Yakala – Capture the Flag (CTF)” yarışması ile genç yetenekler keşfetti, Türkiye’nin siber güvenlik alanında yakın gelecekte ihtiyaç duyacağı insan kaynağının iyi yetişmesi için her biri 5 saat sürecek olan 4 farklı eğitim ile ekosistemin insan kaynağı ihtiyacına cevap verdi ve alanda bir ilk olan Yılın Siber Güvenlik Ödülleri’ni gerçekleştirdi.

Zirveye, şirketleri temsilen CEO, CTO, CIO, CISO, CSO ve IT Profesyonelleri, İnsan Kaynakları Uzmanları, Hukukçular, Bilişim Uzmanları, Bilişim Sistemleri Yöneticileri, kamu kurumları ve ilgili birim yetkilileri, kolluk kuvvetleri, Siber Güvenlik Uzmanları, Adli Bilimler alanında çalışan uzmanlar, medya, üniversitelerden akademisyen ve öğrencilerle siber güvenlik alanında çalışan profesyoneller katıldı.

9.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi, Turkcell, Türk Telekom, TurkNet, Gais, Cyberexam, Cbernet, İxirHost, Malwation, MonSpark ve ThreatMon sponsorluğunda gerçekleşti.