Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Türkiye’nin On Başarılı Genci Onurlandırma Programı Yeni Adaylarını Bekliyor!

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği tarafından 29 yıldır organize edilen ve Türkiye’de dereceye giren gençlerin her yıl dünyada ülkelerini temsil ettiği TOYP Türkiye – Türkiye’nin On Başarılı Genci Onurlandırma Programı, 30. yılında yeni başarılı gençlerin başvurularını bekliyor.

TÜRKİYE’NİN ON BAŞARILI GENCİ ONURLANDIRMA PROGRAMI – TOYP TÜRKİYE

YENİ ADAYLARINI BEKLİYOR

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği tarafından 29 yıldır organize edilen ve Türkiye’de dereceye giren gençlerin her yıl dünyada ülkelerini temsil ettiği TOYP Türkiye – Türkiye’nin On Başarılı Genci Onurlandırma Programı, 30. yılında yeni başarılı gençlerin başvurularını bekliyor. JCI İstanbul tarafından JCI Türkiye adına organize edilen TOYP Türkiye, 29 yılda 22 dünya çapında onurlandırılmış genç çıkartarak Türkiye’yi uluslararası platformda en iyi şekilde temsil etmiştir. Bu yıl 30. kez gerçekleştirilecek olan TOYP Türkiye, “Cesurca hayal et, başarıya giden yolda ilham ver” mottosuyla gençlerin başarılı çalışmalarını toplum nezdinde görünür kılmayı hedeflemektedir. 30 Ağustos’a kadar devam edecek başvurular, konusunda uzman jüriler tarafından değerlendirilecek olup dereceye giren adaylar önümüzdeki yıl Tunus’ta gerçekleştirilecek olan JCI Dünya Konferansı’ndaki TOYP Programı’na başvuru hakkı elde edeceklerdir.

 

TOYP Programı; Ten Outstanding Young People Program, kısa adıyla TOYP, 1938 yılında Junior Chamber International tarafından resmi olarak kabul edilmiş ve 1952 yılından itibaren dünyanın çeşitli JCI organizasyonlarında hayata geçirilmeye başlanmıştır. 1983 yılından itibaren JCI organizasyonlarında eş zamanlı olarak düzenlenmeye başlayan TOYP Programı, 18-40 yaş arası gençlerin olağanüstü çalışmalarını toplum nezdinde görünür kılmayı hedeflemektedir.

Türkiye’de 1994 yılından itibaren hayata geçirilen program, Türkiye’nin On Başarılı Genci adıyla JCI İstanbul tarafından JCI Türkiye adına organize edilmektedir. Her yıl gerçekleştirilen başvuru süreçlerinin ardından yıl sonu gala gecesiyle “Onurlandırılmış Genç” ünvanını alan gençler, ülkelerini bir sonraki yıl global arenada temsil etme hakkını kazanmaktadırlar.

TOYP Türkiye aday başvuruları, 30 Ağustos 2024 tarihine kadar https://toyp.org.tr/ web adresindeki online başvuru bölümünden yapılmaktadır.

TOYP Türkiye Kategorileri

TOYP Türkiye değerlendirmeleri 10 farklı kategoride yapılmakta olup, 18-40 yaş arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes, projesine uygun seçtiği bir kategoride başvuru yapabiliyor. 2024 TOYP Türkiye Onurlandırma Programı (Türkiye’nin On Başarılı Genci) başvuru kategorileri şöyle:

  • İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik
  • Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi
  • Bilimsel Önderlik
  • Kültürel Başarı
  • Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik
  • İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı
  • İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet
  • Fen ve Teknik Gelişme
  • Kişisel Başarı
  • Tıbbi Yenilik ve Buluşlar