Sosyal Medya

Eğitim

Üniversite ve Bölüm Seçimi İçin Kritik Adımlar ve Uluslararası Eğitim Fırsatları

YKS Sonuçları Açıklandı... 2024 YKS’ye 3.036.445 kişi katıldı. Üniversite ve Bölüm Seçimi İçin Kritik Adımlar ve Uluslararası Eğitim Fırsatları Neler?

YKS Sonuçları Açıklandı… Üniversite ve Bölüm Seçimi İçin Kritik Adımlar ve Uluslararası Eğitim Fırsatları

2024 YKS Katılım ve Kontenjan Bilgileri

2024 YKS’ye 3.036.445 kişi katıldı. Ancak, devlet ve vakıf üniversiteleri ile açıköğretim programları için toplamda sadece 1 milyon 61 bin kontenjan ayrıldığı açıklandı. Bu durumda, sınava giren adayların yalnızca %35’i bir yükseköğretim programına yerleşecek.

Yeni Nesil Kariyerler

Yeni nesil kariyerler ve geleceğin mesleklerini seçerken, stratejik karar verme süreçleri büyük önem taşımaktadır.  Gençlere üniversite ve meslek seçiminde profesyonel koçluk ve danışmanlık hizmeti veren Aposto.biz’in Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na katılan adaylar üzerinde gerçekleştirdiği araştırma, öğrencilerin üniversite ve meslek seçimlerinde belirli kriterleri nasıl önceliklendirdiğini göstermektedir. Bu kriterler, gençlerin stratejik ve bilinçli kararlar almasını sağlayarak, onları geleceğin iş dünyasına hazırlar.

Aposto.biz Profesyonel Koçluk, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri kurucularından Gözde Avcıoğlu Avdel, üniversite ve meslek seçiminde gençlerin kritelerine dikkat çekerek, “öğrencilerin yarısından fazlası (%52) maaş ve kariyer gelişimi potansiyelini ana kriter olarak belirlerken, ekonomik faktörler (%24) ve uzun vadeli istihdam olanaklarına da (%20) da önemveriyorlar. Özellikle ekonomik dalgalanmalar ve piyasa koşulları göz önünde bulundurulduğunda, meslek seçiminde stratejik bir yaklaşım gerektirir. Teknolojik trendler (%4), özellikle teknoloji odaklı kariyerlerde anahtar bir faktör olarak öne çıkmakta ve bu alanda uzmanlaşacak bireyler için çeşitli fırsatlar sunmaktadır. Ayrıca, sosyal ve çevresel değişimlere duyarlı meslekler de gelecekte daha fazla önem kazanacak gibi görünmektedir” dedi.

Üniversite ve Bölüm Seçimi İçin Kritik Adımlar ve Uluslararası Eğitim Fırsatları

Üniversite ve meslek seçiminin, insan hayatının en az üçte birini kaplayan iş hayatını doğrudan etkilediğinin altını çizen Avdel,

“bu süreçte, ilgi ve yeteneklere uygun bölüm seçimi, akademik başarı ve iş tatmini açısından büyük önem taşır. Ayrıca, üniversitenin akademik kadrosu, eğitim olanakları, uluslararası işbirlikleri gibi faktörler de eğitim kalitesini etkiler. Mezuniyet sonrası yüksek istihdam olanakları sunan bölümlerin tercih edilmesi, öğrencilere gelecekte daha güçlü kariyer fırsatları sunabilir. Bu önemli kararda öğrencilerin kendilerini tanımaları çok önemli. Böylece kendilerine uygun mesleği seçebilirler. Bu aşamada öğrenci koçluğu, kariyer testleri çok faydalı oluyor. Aposto.biz olarak bu konularda yaptığımız çalışmaların, öğrencilerin kendileriyle uyumlu ve bilinçli şekilde ilerlemeleri açısından önemli bir rehber olduğunu deneyimledik” şeklinde açıklamada bulundu.

 

W: https://www.aposto.biz
E: [email protected]
T: +90 531 1016769 / +90 532 6220751