Üretimde Dijitalleşme ProManage Cloud ile Yeniden Yazılıyor
Akıllı üretim yönetimi teknolojisiyle fabrikalara çağ atlatan Doruk, TOBB Dijitalleşme Sanal Fuarı’na ProManage Cloud ile damga vurdu!
Dünya genelinde 300’den fazla fabrikanın dijital dönüşümünü gerçekleştiren Doruk, 26-27 Ocak tarihlerinde gerçekleşen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Dijitalleşme Sanal Fuarı’na katıldı. “Gelenekselden Yeni Normale Yolculuk” konseptiyle online düzenlenen fuarda Doruk Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Tülay Özden;
“Üretim Sektöründeki KOBİ’lerin Hem Tercih Edilen Tedarikçi Olabilmeleri Hem de Karlılıklarını Artırmaları İçin Kendi Kendini Finanse Eden Dijitalleşme Aracı ProManage Cloud ve Kazanımları” başlıklı sunumuyla fuara katılan tüm ziyaretçilerin Promanage Cloud ile daha yakından tanışmasına olanak sağladı. Her ölçekten işletme için kullanılabilir olan yeni ürünleriyle fuarın gözdesi haline gelen ProManage Cloud, başarılı bir fuarı daha geride bıraktı.
Akıllı üretim yönetim sistemleri alanında birçok başarıya imza atan Doruk, 26-27 Ocak tarihlerinde “Gelenekselden Yeni Normale Yolculuk” konseptiyle online düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Dijitalleşme Sanal Fuarı’na katıldı. Doruk Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Tülay Özden, fuar kapsamında “Sektöründeki KOBİ’lerin Hem Tercih Edilen Tedarikçi Olabilmeleri Hem de Kârlılıklarını Artırmaları İçin Kendi Kendini Finanse Eden Dijitalleşme Aracı ProManage Cloud ve Kazanımları” başlıklı sunumuyla ProManage Cloud ürününü fuara katılan iş dünyası profesyonellerine ve sektör temsilcilerine tanıttı.
“İşletmelere proaktiflikten kestirimciliğe giden yolculuklarında danışmanlık yapıyoruz
Üretim operasyonlarının dijital araçlarla yönetilmesi konusunda yazılım ve donanım çözümleri üreten 23 yıllık bir teknoloji şirketi olarak akıllı üretim yönetim sistemi ProManage ile üreticilere dijital dönüşüm mentorluğu yaptıklarını vurgulayan Aylin Tülay Özden, sözlerine şöyle devam etti: “1998 yılında sanayicilerin üretimlerini daha hızlı, çevik, kaliteli ve verimli yönetmeleri için yazılım ve donanım araçları geliştirmek, yani sanayiyi dijitalleştirmek hedefiyle kurulduk ve o günden bugüne kadar dünya genelinde 300’den fazla fabrikanın dijital dönüşümünü gerçekleştirdik.
Sanayi 4.0 kavramının dünyanın gündemine taşınmasından 15 yıl önce Türkiye sanayisinin dijital dönüşümü için çalışmaya başladık. ProManage ve inovatif teknolojilerimizle sanayicilerin ve KOBİ’lerin çağı yakalamalarının ötesinde çağ atlamaları için çalışıyoruz. Önceden işletmelerde sorunlar ancak oluştukça çözülüyordu, yani sorunlara reaktif olarak yanıt veriyorlardı. Reaktif şirketler, zaman içinde verilere dayalı takip yapabilen proaktif işletmelere dönüşmeye başladı.
Yapay zekâ ve görüntü işleme gibi son teknoloji çözümleriyle artık kestirimci yani prediktif işletmelere dönüşüm başladı; gelecekte ise olacakları önceden kestirdiği gibi bu kestirime göre yapılması gerekenlere de kendisi karar veren preskriptif işletmelere dönüşüm olacak. ProManage ile sorunların oluştuktan sonra çözülebildiği değil, verilere dayalı kestirimci yani prediktif bir sistem sağlıyoruz. ProManage yapay zekâ uygulaması sayesinde fabrikaların gelecekte neler olabileceğini kestiren yani kestirimci algoritmaların temelini oluşturan altyapıya geçiş sağlamaları mümkün oluyor. ProManage ile üretimde takip sağlanmasının yanı sıra üretim, bakım, kalite ve test operasyonlarının yönetiminde maliyetler düşüyor ve performans artıyor.”
Oyunun kurallarını değiştiren teknoloji
Son olarak geliştirdikleri IoT temelli bir MES MOM sistemi olan ProManage Cloud’un avantajlarından bahseden Özden, şu bilgileri paylaştı;
“2021 yılı itibarıyla her ölçekten işletmenin dijitalleşmesini sağlamaya aday olan ProManage Cloud, Türkiye pazarında oyunun kurallarını değiştirecek. ProManage Cloud küresel pazarda rekabette öncü ve dijitalleşen dünyada yeni oyun kuruculardan biri olmak isteyen her işletme için birçok avantajı bünyesinde barındırıyor. Her ölçekten işletmenin dijitalleşen yeni dünyayı keşfetmesine olanak tanıyan ürünümüz, hızlı ve güvenilir çözümleriyle geleceğin akıllı fabrikalarının temellerini bugünden atma imkânı tanıyor. ProManage Cloud ile makine arızalarında ve arıza sürelerinde azalma, daha hızlı müdahaleyle arıza yanıt sürelerinde iyileştirme ve kalite oranında artış sağlanıyor. Ayrıca verilerin el değmeden ve değiştirilemeyecek şekilde kaydedilmesi iş istasyonunda çalışan kişileri veri toplama yükünden de kurtarıyor.”
Lokasyondan bağımsız olarak her yerde işletmeye ulaşılabiliyor
Dünyadaki ilk IoT tabanlı MES MOM sistemlerinden biri olan ProManage’ın bugün içinde birçok sanayi devi olan 300’den fazla işletme tarafından kullanıldığının altını çizen Aylin Tülay Özden, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu sistemin küçük işletmeler tarafından da kullanılması için hız kesmeden çalışmaya devam ediyoruz. Yeni ProManage Cloud ürünümüz işletmelerin verimliliğinin artmasına ve Sanayi 4.0’a hazırlanmalarına katkıda bulunacak. Manuel veri girişi, dokümantasyon ve rapor hazırlama süreçlerinde zaman ve emek kayıplarının ortadan kaldırılmasını sağlayan sistemimiz, kâğıtsız çalışma özelliğiyle hem işletmenin maliyetlerini hem de doğayı koruyor. Sahip olduğu web teknolojisi sayesinde internet erişimi olan herhangi bir yerden yetki dahilindeki ekranlara erişime imkân tanıyan ProManage Cloud, bu sayede lokasyondan bağımsız olarak her yerde işletmenin kontrol edilmesini mümkün kılıyor.”
Ek maliyet olmadan farklı abonelik seçenekleriyle her işletmeye uyum sağlıyor
Son olarak, ProManage Cloud paketlerinden söz eden Aylin Tülay Özden;
“ProManage Cloud; sunucu sağlama, depolama ve bakım etkinlikleri yerine müşterilere ve üretime odaklanmaya olanak tanıyan güvenilir bulut platformu özelliğiyle bu alana yapılacak yatırımların üretim proseslerinin geliştirilmesine ayrılmasını ve gerçekleme sürecinin kısaltılmasını sağlıyor. Akıllı fabrika olmak için dijital dönüşüm yol haritasına göre seviyelendirilmiş paketler barındıran ürün; makine bazında aylık veya yıllık abonelik seçenekleriyle ek sunucu, veritabanı ve sistem lisans ücreti gerektirmeden kolayca kullanılabiliyor. Ürün, geleneksel ve modern makineler dahil her türlü makine için geniş veri toplama seçenekleriyle her işletmeye uyum sağlayabiliyor” diyerek sözlerini tamamladı.