Sosyal Medya

Otomobil

Uzun Menzilli RWD Tesla Model 3’ün fiyatı ABD’de 42.490$

585 km menzil, 0 - 100 km'ye ise sadece 4.9 saniye çıkıyor. Tesla 585 km menzilli yeni Model 3'ü duyurdu. ABD fiyatı teşviklerden sonra 35.000$'a kadar düşüyor. Yeni modelin teslimatları ise ABD için Temmuz, Ağustos olarak görünüyor. 

Uzun Menzilli RWD Tesla Model 3’ün fiyatı ABD’de 42.490$

585 km menzil, 0 – 100 km’ye ise sadece 4.9 saniye çıkıyor. Tesla 585 km menzilli yeni Model 3’ü duyurdu. ABD fiyatı teşviklerden sonra 35.000$’a kadar düşüyor. Yeni modelin teslimatları ise ABD için Temmuz, Ağustos olarak görünüyor.

Performans açısından, 125 MPH azami hız ve 4,9 saniyelik 0-100 süresi ile temel model ile Uzun Menzilli AWD seçeneği arasında yer alıyor. AWD seçeneği 5.000 dolarlık bir yükseltme olsa da, fazladan 0,7 saniyelik bir hızlanma için çok fazla ödeme yapıyor görünüyorsunuz.

 

Karşılaştırma yapmak gerekirse, Hyundai’nin Ioniq 6 LR modeli aşağı yukarı aynı menzile ve fiyata sahip. Model 3 Long Range RWD, teşviğini hesaba katarsanız, şu anda Tesla’nın en ucuz EV’si. Bunun nedeni, 38.990 $ ‘lık temel Model 3 RWD versiyonunun Çin’deki CATL’den lityum-demir fosfat (LFP) piller kullanması, bu nedenle herhangi bir federal indirim için uygun olmamasıdır.

Yeni model, elektrikli araç batarya fiyatlarındaki düşüşün tam da ortasında geliyor.

Bloomberg’in kısa süre önce bildirdiğine göre, Çin’deki LFP hücre fiyatı geçen yıl yüzde 51’den fazla düşerek kWh başına 53 dolara geriledi. Bu da LFP batarya paketlerinin kWh başına 75 $’a düşmesine yol açtı, yani EV’ler Çin’de yanmalı araçlarla aynı veya daha düşük fiyatlandırılabilir. Batı’nın Çin’in batarya üretimini karşılama çabaları sadece kapasite fazlasını artıracak ve muhtemelen fiyatları düşük tutacaktır.

Tesla bu yılın başlarında yenilenmiş Model 3’ü ABD’de piyasaya sürdü. Yeni versiyonda dış tasarımda bazı hafif değişikliklerin yanı sıra yeni iç malzemeler, havalandırmalı ön koltuklar, 17 hoparlörlü ses sistemi seçeneği ve sekiz inçlik yeni bir arka ekran bulunuyor.