Sosyal Medya

Otomobil

VW, çok oyunculu oyunları EV’lere ve diğer arabalara getiriyor

Aracınız şarj olurken bazı AirConsole oyunlarını kontrol etmek için telefonlarınızı kullanabileceksiniz. Pek çok Volkswagen EV ve diğer modeller, yakında telefonunuzu kontrol cihazı olarak kullanarak oynayabileceğiniz bir dizi "casual" çok oyunculu oyuna erişime sahip olacak.

VW, çok oyunculu oyunları EV’lere ve diğer arabalara getiriyor

Aracınız şarj olurken bazı AirConsole oyunlarını kontrol etmek için telefonlarınızı kullanabileceksiniz. Pek çok Volkswagen EV ve diğer modeller, yakında telefonunuzu kontrol cihazı olarak kullanarak oynayabileceğiniz bir dizi “casual” çok oyunculu oyuna erişime sahip olacak.

VW, oyun platformunu ID.7, ID.5, ID.4 ve ID.3 ürün serilerinin yanı sıra yeni Passat, Tiguan, Golf ve Golf Estate’e getirmek için AirConsole ile işbirliği yaptı. VW, AirConsole’u Eylül ortasına kadar bazı Avrupa pazarlarındaki araçlara sunmayı ve daha fazla oyun ve bölgeyle daha geniş bir genişleme sağlamayı bekliyor.

VW Aktif Bilgi Ekranındaki AirConsole uygulamasını çalıştırdıktan sonra, bir akıllı telefonu bağlamak için bir QR kodunu taramanız yeterli olacak. Arkadaki yolcular da çok oyunculu bu oyunlara katılabilecekler. AirConsole’un yalnızca araç park halindeyken çalışacağını da unutmayın, bu nedenle öncelikle bir EV şarj istasyonunda beklerken veya başka bir şekilde araç rölantideyken herkesin zaman geçirmesine yardımcı olacak bir yol olarak tasarlanmış durumda.

Elbette VW, AirConsole’u araçlarına dahil eden ilk otomobil üreticisi değil, BMW de geçen yıl bunu yapmaya başlamıştı. Platform ayrıca bir masaüstü web tarayıcısının yanı sıra Android TV, Google TV ve Amazon Fire TV’de de mevcut.

Otomobillerde oyun sunmak son birkaç yıldır fazlasıyla trend haline geldi, hatta Tesla’nın bazı modellerinde Steam’e erişim imkanı bile sunuluyordu (en azından bu yılın başlarında bu desteği sonlandırana kadar).