Sosyal Medya

Donanım

WD Blue SN580 NVMe SSD 1TB inceleme, bize neler sunuyor!

WD Blue Serisi altında, özellikle içerik oluşturucular için kapasite odaklı depolama ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olacak yeni bir model WD Blue SN580 ile karşınızdayım.

WD Blue SN580 NVMe SSD 1TB, Digital içerik üreticileri için ideal çözüm sunuyor!

 

WD Blue SN580 NVMe SSD 1TB inceleme, bize neler sunuyor!

Western Digital’in hem bireysel hem de kurumsal tarafta bir çok performans ve depolama ihtiyacınızı karşılamaya yönelik birbirinden yeni ürünleri olduğunu biliyoruz. Bugün, WD Blue Serisi altında, özellikle içerik oluşturucular için kapasite odaklı depolama ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olacak yeni bir model WD Blue SN580 ile karşınızdayım.

Öncelikle,

WD Blue ürünleri WD Renk Koduna göre, içerik oluşturuculara ihtiyaç duydukları gücü sağlayacak çeşitli form faktörleri ve depolama kapasiteleri ile masaüstü, dizüstü ve hepsi bir arada PC’ler için ideal çözümlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Özellikle dijital içeriklerin çok hızlı yaratılıp tüketildiği günümüzde, hem oyun pazarı hem de sosyal medya tarafının hızına ayak uydurmak isteyen donanım üreticileri bir çok yeniliklere, yeni teknolojilere imza atıyor. Bana göre bu noktada en önemli değişikliklerden birisi de kullandığımız sabit disklerimizde gerçekleşiyor. HDD, SSD derken şimdi de NVMe’nin nimetlerinden sonuna kadar faydalanıyoruz.

Bildiğiniz gibi son dönemde özellikle NVMe SSD’ler oldukça revaçta ve mevcut bir çok anakart modeli üzerinde kendilerine geniş yer ayrılmış durumda. Kimilerinde bir slot, kimilerinde iki slot var. Hem okuma hızları hem de yazma hızları dikkate alındığında da bu yeni NVMe SSD teknolojisi; oyundan, video işlemeye kadar bir çok alandaki ihtiyacımızı istediğimiz kapasitelerde çözme başarısı gösteriyor.

İşte bu yeni teknolojileri deneyimleyebileceğim bir yeni ürünü inceleme fırsatı buldum ve fikirlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

WD Blue SN580 NVMe SSD 1TB inceleme, bize neler sunuyor!

Western Digital’i yıllardır severim ve ürünlerini bir çok alanda yıllardır kullanma fırsatı bulmuş biriyim. Bu model içinde şirket üzerine basa basa, kesinlikle video içerik oluşturan profesyoneller için tasarlanmış olduğunu söylüyor.

Bu yeni seriye hızlıca baktığımda, PCIe® Gen 4.0’a sahip seride 4 çeşit kapasite çözümü görüyorum. Aşağıda kapasitelerine göre okuma ve yazma hızlarını da sizinle paylaşıyorum. 256GB, 512GB, 1TB ve 2TB…

  • – WD Blue SN580 NVMe SSD 256GB (Read 4000 (MB/s) / Write 2000 (MB/s))
  • – WD Blue SN580 NVMe SSD 512GB (Read 4000 (MB/s) / Write 3600 (MB/s))
  • – WD Blue SN580 NVMe SSD 1TB (Read 4150 (MB/s) / Write 4150 (MB/s))
  • – WD Blue SN580 NVMe SSD 2TB (Read 4150 (MB/s) / Write 4150 (MB/s))

Gördüğünüz gibi 1TB ve 2TB’lık çözümlerinde okuma yazma performansları diğer kapasitelere göre daha iyi. Tercih ederken minumum 1TB olanı seçebilirsiniz.

Modelin en önemli bir diğer özelliklerinden birisi de düşük güç tüketimi. Bu sayede laptopların daha uzun kullanım süresine doğrudan katkı sağladığını tahmin edebiliyoruz.

Ayrıca, ihitiyaca göre, İnce M.2 2280 form faktöründe 2 TB’a kadar depolama alanı sunuyor olması;  uygulamalar, veriler ve fotoğraflar, 4K videolar ve müzik gibi birden çok dosya türünü sorunsuzca aynı sürücede depolama imkanınız olacağını bize gösteriyor.

Western Digital nCache™ 4.0 Teknolojisi Fark Yaratıyor!

Western Digital’in alemeti harikalarından birisi de bu teknoloji ve büyük dosyaların veya medya varlıklarının çok hızlı kopyalanmasını sağlıyor. nCache™ 4.0 teknolojisi benim gibi lansmanlara gidip oldukça yüklü video içerikleri çekip onları bir yerden bir yere aktarırken sıkıntı çekenler için bulunmaz nimet. Kopyalama performansının ne derece önemli olduğunu hepimiz biliyoruz aslında…
Bir de NVMe teknolojisinin, uygulamalar arasında çoklu görev yaparken uygulama duyarlılığına doğrudan etkisi var. Laptap’larda bişeyler yaparken kasılmaların önüne geçiyor.

Peki ben neden tercih ettim!

Takip edenler bilir, geçtiğimiz günlerde hem günlük ihtiyacımızı görebileceğim hem de oyun keyfinden mahrum kalmayacağım bir oyun bilgisayarı topladım. Genellikle yeni seri anakartlar üzerinde iki adet NVMe Slotu bulunuyor. Haliyle sizde bu yönde birden çok amaca uygun bilgisayar toplamak için kolları sıvadıysanız ve önceliğiniz kesinlikle oyun performansı ise Western Digital’in Black Serilerine göz atın derim.

Ancak bu konuda biraz bütçelere takılıyorsanız ve benim gibi hem oyun hem de video içerikleriyle haşır neşir olacaksanız, işte bu noktada WD Blue™ SN580 NVMe™ SSD 1TB hem fiyatı hemde sunduğu özellikleriyle kesinlikle doğru tercih olacaktır.

1TB’lık model,  şu an itibariyle 2 Bin 199 TL civarında ve rakiplerine göre sahip olduğu özelliklere göre uygun fiyatlı olduğunu görebilirsiniz. Modelin 512GB’lık sürümlerininde aşağı yukarı 1700 TL bandında olduğunu söylemeliyim. Bu haliyle hem bilgisayarını hızlandırmak isteyenler hem de uygun fiyatlı SSD disk arayanlar için kesinlikle ideal bir çözüm.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Behti Soykan (@behtisoykan)’in paylaştığı bir gönderi