Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

X, yanıtlardaki bağlantıları engellemenin bir yolu üzerinde çalışıyor

X, web sitesindeki spam gönderileri ele almaya yardımcı olabilecek yeni bir özellik geliştiriyor. Geçmişte yayınlanmamış birkaç X özelliğini ortaya çıkaran bağımsız bir uygulama araştırmacısı olan Nima Owji'ye göre, daha önce Twitter olarak bilinen platform, yanıtlardaki bağlantıları devre dışı bırakma yeteneği üzerinde çalışıyor. Owji'nin yayınladığı görsele göre, kullanıcılar, insanların gönderilerine bir bağlantıyla yanıt vermesini istemiyorlarsa, bu seçenek için bir kutuyu işaretleyebilecekler.

X, yanıtlardaki bağlantıları engellemenin bir yolu üzerinde çalışıyor

Bu yeni çalışma, Spam’in azaltılmasına yardımcı olabilir.

X, web sitesindeki spam gönderileri ele almaya yardımcı olabilecek yeni bir özellik geliştiriyor. Geçmişte yayınlanmamış birkaç X özelliğini ortaya çıkaran bağımsız bir uygulama araştırmacısı olan Nima Owji‘ye göre, daha önce Twitter olarak bilinen platform, yanıtlardaki bağlantıları devre dışı bırakma yeteneği üzerinde çalışıyor. Owji’nin yayınladığı görsele göre, kullanıcılar, insanların gönderilerine bir bağlantıyla yanıt vermesini istemiyorlarsa, bu seçenek için bir kutuyu işaretleyebilecekler.

X’in Güvenlik Mühendisliği Kıdemli Direktörü Christopher Stanley, konuyla ilgili bir gönderiye verdiği yanıtta özelliğin varlığını doğruladı.

Stanley cevabında;

“Bunu ekibim geliştirdi” diye yazdı. Spam botları uzak tutmanın yanı sıra, bu özellik gerçek insan kullanıcıların başkalarının gönderilerinde kendi web sitelerini tanıtmalarını da engelleyebilir. Bununla birlikte, kullanıcıların yanlış bilgileri çürütmeye ve sahte haberlerin daha fazla yayılmasını önlemeye çalışmaları durumunda meşru kaynaklara bağlantılar göndermelerini de engelleyebilir.

Owji daha önce X’in, içerik oluşturucuların platformdan para kazanmasına yardımcı olmayı amaçlayan bir uygulama içi para birimini denediğini tespit etmişti. Web sitesindeki yaygın taklitçilikten birkaç ay sonra, yeni kimlik doğrulama özellikleri üzerinde de çalıştığını keşfetti. Ayrıca şirketin doğrulanmış kuruluşlara iş ilanları sunarak LinkedIn ile rekabet etmek istediğini keşfetti.