Sosyal Medya

Otomobil

Yanmar, anahtar teslim Power EPC projeleri ile kuruluşların karbon ayak izini azaltmak için çalışıyor

Japon devi Yanmar’ın Power EPC iş modeli, kamu projelerine ve kesintisiz enerjiye ihtiyaç duyan şirketlere yüksek verimli anahtar teslim enerji tesisleri kazandırıyor.

Yanmar, anahtar teslim Power EPC projeleri ile kuruluşların karbon ayak izini azaltmak için çalışıyor

 

110 yılı aşkın geçmişe sahip, faaliyet alanında öncü şirketlerden Japon devi Yanmar’ın Power EPC iş modeli, kamu projelerine ve kesintisiz enerjiye ihtiyaç duyan şirketlere yüksek verimli anahtar teslim enerji tesisleri kazandırıyor. Güvenilir ve uzun ömürlü sistemler kuran Yanmar, karbon salınımını aza indirgeyen projeler ile karbon ayak izini azaltmaya katkı sağlıyor.  

Tüm dünyada artan karbon salınımına bağlı olarak küresel ısınmanın etkileri her gün daha fazla yaşanırken, yenilenebilir enerji sistemlerine ve karbon ayak izini azaltan projelere yatırım yapmak firmaların önceliği haline geliyor. Yanmar, hastanelerden havaalanlarına, fabrikalardan petrol ve gaz sahalarına, baz istasyonlarından su arıtma tesislerine kadar pek çok işletme için anahtar teslim enerji tesisleri tasarlıyor. Uctan uca değer sağlamak vizyonuyla, kurulum sonrası bakım hizmetlerini de büyük titizlikle sunan Yanmar, böylece müşteri memnuniyetini sürekli hale getiriyor.

Yanmar’ın 2016 yılından beri faaliyette bulunan tam iştiraki Yanmar Turkey, sorumluluk bölgelerinde Power EPC iş modeliyle verimliliği üst seviyeye çıkartan projelere imza atıyor.  Enerji Sistemleri İş Kolu Direktörü Yıldırım Vehbi Keskin, “Power EPC odağında önemli adımlar atıyoruz. Bugüne kadar anahtar teslim projelerimizi hem yurt içi hem de yurt dışında hayata geçirdik. Hastaneler, havaalanları, maden sahaları, fabrikalar, petrol ve gaz sahaları, ticari işletmeler gibi birçok alanda, enerji üretiminde çözüm ortağı olduk. Dizel jeneratörler ile kesintisiz enerji ihtiyacının; trijenerasyon sistemiyle elektrik, ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarının aynı anda karşılanmasını sağladık. Müşterilerimizin enerji verimliliği ve enerji maliyetlerinde önemli oranda tasarruf etmelerini sağlarken, karbon ayak izini azaltmaya yönelik eforlarına katkıda bulunmak bizlere gurur vermektedir. İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Malatya Askeri Hava Üssü, Göztepe Stadyumu, Kütahya Şehir Hastanesi ve Gaziantep Şehir Hastanesi, en önemli referanslarımızın başında geliyor” diye konuştu.

Her projeye uygun jeneratör portföyü

Yanmar, iştiraki olan ve dizel motorlu jeneratör kategorisinde dünyanın önde gelen markası Himoinsa ile birçok sektörün kesintisiz enerji sorununa köklü kalıcı çözümler sunuyor. Himoinsa 3 kVA’dan 3.000 kVA’ya kadar dizel jeneratör setleri, 20 kW’dan 2.5MW’a kadar gazlı jeneratör setleri ve 1.320.000 lümene kadar aydınlatma kapasitesine sahip çok çeşitli aydınlatma kuleleriyle sağlık, inşaat, veri merkezi, su arıtma, madencilik ve telekomünikasyon gibi kesintisiz güce ihtiyaç duyulan alanlarda pazarın en önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

Himoinsa dizel jeneratörler, uzun ömürlü olması, yüksek verimliliğe sahip, kompakt yapısı, üretim güvenilirliği ve kullanım kolaylığı sayesinde, özellikle hastanelerin kritik güç ihtiyaçlarının karşılanmasında öne çıkıyor. Enerji kesintilerinin hayati önem taşıdığı hastanelerde, Himoinsa dizel jeneratörlerinin sağladığı kesintisiz enerji can kurtarıcı oluyor. Elektrik kesintilerinde veya zor hava koşullarında bile ihtiyaca en etkin şekilde cevap verebilmesi, birçok projede Himoinsa dizel jeneratörlerinin seçilmesinde büyük rol oynuyor.

Power EPC projeleri özelinde hibe ve kredi desteği 

Yanmar Turkey, mevcut ekonomik koşullarda yeni bir yatırım yapmakta zorlanan firmalar için, Power EPC projelerinde finansman modeli ile, kredi ve hibe mekanizmalarını devreye alıyor. Kredide proje hazırlık sürecinde geri ödemesiz, piyasa koşullarına göre daha uygun faiz oranlarına sahip, daha uzun vade süresi sağlayan bir ödeme çözümü sunuyor. Hibe desteği ise özellikle belli başlı lokasyonlardaki yurtdışı projelerde trijenerasyon/kojenerasyon, solar, jeotermal, gaz türbinleri, verim artırıcı uygulamalar gibi birçok alanda değerlendirilebiliyor. Hibe için gerekli şartlara sahip projelerde; yatırım miktarının yüzde 30 ila 50’si oranında hibe desteği sağlanabiliyor.

Yanmar Turkey Enerji Sistemleri İş Kolu Direktörü Yıldırım Vehbi Keskin, Yanmar’ın faaliyet gösterdiği 29 ülkede de geçerli olan bu uygulamada temel amacın, firmalara finans desteği sağlarken, karbon ayak izini azaltmak olduğunu söylüyor.