Yeni düzende “pandemiyle hızlanan teknolojik dönüşüm” Human Week’te konuşulacak
Pandemi iş dünyasındaki normları tamamen değiştirdi. İş dünyası ve insan kaynakları liderlerini bir araya getiren Human Week zirvesinde; yeni döneme adaptasyon, klasik ofis kavramının geleceği sektör duayenleri ile tarafından konuşulacak.
İş yaşamında gerçekleşen bu değişimler ve daha fazlası bu yıl ilki 24-28 Ocak 2022 tarihinde düzenlenecek olan Human Week zirvesinde masaya yatırılacak.
İletişim ve İşletme Bilimleri Enstitüsü (İBE) tarafından düzenlenecek zirve, tüm iş dünyası ve insan kaynakları liderlerini bir araya getirmeyi amaçlıyor. Zirvede pandemiyle birlikte teknolojinin bugünü ele alınacak, günümüzdeki fırsatlar ve Türkiye’nin teknoloji atılımları anlatılacak. Sektörlerinde öncü 29 konuşmacının katılacağı zirvede, pandemi ile başlayan yeni normal düzende klasik ofis anlayışının tarihe karıştığı ve gelecek zaman yöntemleri başta olmak üzere birçok konu tartışılacak. Açılış konuşmasını Pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Gelecekteki Beceriler kitabının yazarı, Mucit Perttu Pölönen’in yapacağı zirvede insan kaynakları her yönüyle ele alınacak.
Human Week Konferansı kapsamında tartışmaya açılacak bütün bu konuların zirvede kullanılan logonun oluşturduğu bütünsel dünya ile paralel olarak kurgulandığını açıklayan İletişim ve İşletme Bilimleri Enstitüsü (İBE) Kurucusu Prof. Dr. Ali Atıf Bir,
“Bugünün insanlarının anlamlandırmaya çalıştığı değişimleri yorumlayıp, geleceğin dünyası hakkında öngörülerde bulunmaya çalışacağız. Human Week Zirvesinde odağımızı “insandan” ayırmadan bugünün ve geleceğin dünyasını konuşacağız. Konferans programında; duygusal etkileşim, iş – yaşam dengesi, iş psikolojisi, liderlik rolleri, ekiplerin oluşumu, yönetimi ve eğitimindeki fırsatlar – zorluklar, hibrit çalışma modellerinin maksimumum kapasitede işlev gösterebilmesi adına çalışanların uyum süreçlerinin ve işe alma süreçlerinin nasıl düzenlenmesi gerektiği de dahil olmak üzere bir çok başlık mevcut” dedi.
Yeni dünya düzeninde bir yetiye sahip olmak yeterli değil
Prof. Dr. Ali Atıf Bir, değişen dünya düzenine ve çalışma sistemlerine adapte olabilmek ve geleceğin dünyasının şekillenmesinde söz sahibi olabilmek için gerekli yetilere sahip olmanın önemine değinerek,
“Yeni dünya düzeninde araştırma ve öğrenme ihtiyacı, farklı perspektiflere sahip olma yetisi, merak ettiğini deneyimleme cesareti, kendini tanıma, etik değerlere sahip olma, merhamet ve tabii ki empati yeteneği gibi yetilere sahip olmamız gerekiyor. Logomuzun oluşturduğu bütünsel dünyada; insan kaynakları, psikoloji, sosyoloji ve iletişim gibi alanlardan uzman konuşmacıları bir araya getirerek ‘kapsanmayanı kapsamayı’ amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.
Dünyanın etkili isimleri, gelişen teknolojilerin İK süreçlerine etkisini tartışacak
Konuşmacılar arasında, global marka vizyonuyla tüm dünyada başarısını kanıtlayan Pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Gelecekteki Beceriler kitabının yazarı Mucit Perttu Pölönen, UiPath Europe Başkan Vekili Tansu Yeğen, Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat, The Alexander Partnership’ten Hande Yaşargil, Talent Strategy Group Başkanı Marc Effron, Prof. Dr. Mustafa Çetiner, Yıldız Holding İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın, Organizasyon Danışmanı ve Sosyal Girişimci İdil Türkmenoğlu, Prof Dr. Deniz Taşçı, HR Trend Institute Direktörü Tom Haak, Borusan İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Başkanı Nursel Ölmez, and Change şirketinin kurucusu ve Direktörü Tom Marsicano, Deloitte ortaklarından İnsan Yönetimi Hizmetleri Lideri Cem Sezgin, HR Curator Kurucusu ve Danışmanı Dave Millner, Allianz Avustralya İç İletişim Yöneticisi Özlem Özer Kurt, D&R Genel Müdürü Dr. Mustafa Altındağ, Sonsuz Oyunlaştırma Sonsuza Kadar Ekibini Motive Etmek kitabının yazarı Toby Beresford, Jackson Laboratuvarı Profesörlerinden Prof. Dr. Derya Unutmaz, Prof. Dr. Murat Aksoy, Tüm dünyada en çok satanlar listesinde olan İletişim ve Karar kitaplarının yazarları Mikael Krogerus ve Roman Tschappeler, Kibar Holding İK Başkan Yardımcısı Şennur Kuru, Doğuş Teknoloji İnsan Kaynakları Direktörü Aslı Barış, Human Library Organization Kurucusu Ronni Abergel, Bahçeşehir Üniversitesi, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden Prof. Dr. Haluk Gürgen, Fram araştırma şirketinin kurucusu Ersan Alkan, Oyuncu Hakan Bilgin ve Geveze lakabıyla tanınan ünlü radyocu Jozi Zalma gibi saygın isimler bulunuyor.