Yeni Ericsson Open Lab, ağ sanallaştırma teknolojilerini teşvik ediyor
- Tanıtımı yapılan Ericsson Open Lab, küresel anlamda yenilikçi sanallaştırılmış 5G Radio Access Networks (RAN) teknolojilerine odaklanıyor.
- Ericsson Open Lab, iletişim servisi sağlayıcıları ve ekosistemde bulunan iş ortakları ile hızlı ve etkileşimli iş birliği ve ortaklaşa çözüm geliştirmek üzere sanal ve fiziksel bir alan oluşturuyor.
- Ericsson müşterileri, Ericsson’ın Cloud RAN ürünlerine odaklanarak yeni dağıtım/kullanım senaryolarını hayata geçirebiliyor, otomasyonu artırabiliyor ve elle müdahaleleri azaltabiliyor.
Ericsson (NASDAQ:ERIC), sanallaştırılmış 5G Radio Access Networks (RAN) teknolojilerini teşvik etmek için önde gelen Ericsson Cloud RAN müşterileri ve ekosistem iş ortaklarıyla iş birliği yapmak ve inovasyonlar üzerinde çalışmak için yeni bir alan sağlayan Ericsson Open Lab’ı hayata geçirdi.
Dünya genelindeki tüm müşteriler, Ericsson Open Lab’e sanal olarak erişebilecek. Ericsson’un Ottawa’da yerleşik olan Ar-Ge tesisinde bulunan Cloud RAN ile aynı mekanı paylaşıyor. Şirket, bu alandaki faaliyetlerini dünya genelindeki tüm lokasyonlarından destekleyecek.
Ericsson Open Lab, mevcut RAN çözümlerini tamamlayıcı inovasyonlar sunan hızlı ve etkileşimli iş birliklerine olanak tanıyor. Ayrıca, servis sağlayıcıların yeni dağıtım ve 5G kullanım senaryolarını takip etmelerine ve gerçekleştirmelerine yardımcı olmanın yanı sıra Ericsson Open Lab, otomasyonu artıracak ve elle müdahaleyi azaltacak fırsatlar oluşturmayı da hedefliyor. Sanallaştırma ve yönetim gibi yönler dahil olmak üzere Open RAN teknolojilerini daha fazla keşfetmek için alan sunuyor.
Ericsson Open Lab iş birliği, Ericsson’un bulut özel altyapı teknolojileri, ticari kullanıma hazır (COTS) sunucular ve hızlandırma donanımındaki RAN yazılım gelişmeleri ile sınırlı değil. Laboratuvar, makine öğrenimi, ağ otomasyonu ile iletişim servis sağlayıcıları ve sektör iş ortaklarıyla optimizasyon gibi alanlarda daha fazla iş birliği yapılmasını da teşvik edecek. Bu servis sağlayıcılar arasında KDDI, Ooredoo, Orange, Softbank Corp, Turkcell ve Intel, NVIDIA, Red Hat ve Wind River gibi ekosistem iş ortakları yer alıyor. Cloud RAN ağ gereksinimleri geliştikçe, ek müşteriler ve iş ortakları katılacak ve Open Lab’de yeni iş birliğine dayalı faaliyetlere imkan sağlanacak.
Ericsson İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ağ Çözümleri İş Alanı Başkanı Fredrik Jejdling, “Açık teknolojiler, bugün 8 milyardan fazla cihazı bir dizi küresel işletim standardıyla birbirine bağlayan modern mobil mucizesinin temelini oluşturuyor. Müşterilerimizi ve iş ortaklarımızı, Ericsson Open Lab ile 5G’yi birlikte oluşturmaya ve yeni bulut inovasyonları geliştirmeye davet ediyoruz. Bu iş birliğini mevcut 5G’ye hazır teknolojileri tamamlayan mimariler ve ortak iletişim standartları geliştirmek için oluşturduk. Sektör daha açık mimarileri benimsemeye devam ederken, bu girişim, dünya genelinde operatörler ve kurumsal müşterilerle yakın çalışarak 5G teknolojisinin sınırlarını test etmeye yardımcı olacak” dedi.
Ericsson Open Lab, iş birliği ve sanal toplantı uygulamaları tarafından desteklenen sektördeki en son cloud native teknolojilerine sahip. Bu, sanal kullanıcılar için katılımcı, dinamik ve etkileşimli iş birliği deneyimleri sağlayacak.
KDDI Mobil Teknolojilerden Sorumlu İcra Kurulu Başkanı Toshikazu, “KDDI olarak kullanıcılarımıza üstün performans sağlamak için ağlarda sürekli yenilikler yapmaya ve yeni teknolojiler geliştirmeye devam edeceğiz. Open Lab’de Ericsson ile çalışmak, tasarım ve mühendislik ekiplerimizin gerçek zamanlı olarak iş birliği yapmalarına ve 5G ağlarımızın zekasını ve çevikliğini hızlandırmak için yeni sanallaştırılmış RAN teknolojilerini birlikte geliştirmelerine olanak tanıyacak” dedi.
Orange Radyo Ağları Kıdemli Başkan Yardımcısı Arnaud Vamparys, Open RAN yolculuğunda birlikte çalışabilirlik, bulutlaştırma ve otomasyon bizim için temel konuları oluşturuyor. Open Lab girişiminin bir parçası olarak Ericsson ile yaptığımız bu iş birliği, mobil ağ evrimi için COTS donanımı üzerinde Cloud RAN gibi yeni esnek ve yenilikçi teknolojileri keşfetmemize olanak tanıyor” dedi.
SoftBank Corp., Gelişmiş Teknolojiler Bölüm Başkan Yardımcısı Ryuji Wakikawa, SoftBank olarak sanallaştırılmış RAN teknolojilerini hayata geçirmek için dünya genelinde ekosistem iş ortaklarıyla aktif olarak çalışıyoruz. En gelişmiş mobil altyapıyı oluşturmaya yönelik inovasyonları hızlandırmamıza yönelik bu iş birliğini sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.
Ottawa tesisinde test ve ortaklaşa çalışmalar için iç mekanda 100 MHz, 60 MHz iç ve dış mekan orta bant spektrumu bulunuyor. Bu, müşterilerin ve iş ortaklarının kendi spektrum varlıklarına göre Cloud RAN yetenekleri oluşturup test etmelerine ve kullanım senaryolarını iç ve dış ağlarda değerlendirebilmelerine olanak tanıyor.
Servis sağlayıcılar ve ekosistem iş ortaklarıyla bu hızlı ve etkileşimli iş birliği, Ericsson’ın Cloud RAN teknolojisi geliştirmeye yönelik Sürekli Entegrasyon ve Sürekli Geliştirme (CI/CD) yaklaşımını da destekliyor. Bu yaklaşım, yeni özelliklerin kusursuz bir şekilde entegrasyonunu sağlarken geri bildirim döngüsünü ve yeni özelliklerin tasarımını hızlandırıyor. Bu, yazılımın genellikle geliştirildikten birkaç dakika sonra hızlı bir şekilde hayata geçirilebileceği anlamına geliyor.
Open LAB lansmanı, Ericsson’un Cloud RAN ürün portföyünü geliştirme planlarını açıklamasının hemen ardından geldi. Laboratuvar, COTS donanımında Ericsson Cloud RAN çözümlerinin daha da geliştirilmesine olanak tanıyor ve müşteri ağlarına daha fazla verimlilik ve esneklik getiriyor.