Sosyal Medya

İnceleme

Yeni Reno11 FS Satın Alınır mı? Özellikleri Nasıl?

OPPO her zaman olduğu gibi amiral gemisi özellikleri hemen hemen her kategorideki akıllı telefon modellerine getirmeye devam ediyor. Bu kez de şık tasarımlı Reno Serisine yine şık ve bana göre ulaşılabilir bir fiyatlar yeni Reno11 FS modelini ekledi. Yeni Reno11 FS Satın Alınır mı? Özellikleri Nasıl? Gelin birlikte bakalım.

Yeni Reno11 FS Satın Alınır mı? Özellikleri Nasıl?

OPPO her zaman olduğu gibi amiral gemisi özellikleri hemen hemen her kategorideki akıllı telefon modellerine getirmeye devam ediyor. Bu kez de şık tasarımlı Reno Serisine yine şık ve bana göre ulaşılabilir bir fiyatlar yeni Reno11 FS modelini ekledi. Yeni Reno11 FS Satın Alınır mı? Özellikleri Nasıl? Gelin birlikte bakalım.

Bu haftaki inceleme konuklarımdan birisi de benimde merakla beklediğim ve yapay zekanın tüm nimetlerinden faydalanabileceğiniz OPPO AI Phone etiketiyle satılacak olan yeni OPPO Reno11 FS modeli oldu.

İncelemeye gelen model MAT GRİ renkli 8GB RAM ve 256GB depolama alanına sahip.

İnceleme fırsatı yarattıkları için OPPO Türkiye’ye teşekkür ediyorum.

Reno11 FS Kutusunda Neler Var?

Kutusunda, Android telefonların çoğunda beğendiğim bir özellikle yani, cihaza uygun ve kendi zevkinize göre yenisini alana kadar kullanabileceğiz güzel bir kılıf ile geliyor. Benzer şekilde 45W Supervooc hızlı şarj adaptörü ve USB-A’dan USB-C’ye şarj kablosuda paket içerisinde yer alıyor. Kullanım klavuzu ve doğal olarak cihazın kendisi yer alıyor.

  • Telefon x 1
  • Şarj Cihazı x 1
  • USB Veri Kablosu x 1
  • SIM Çıkarma İğnesi x 1
  • Hızlı Kılavuz x 1
  • Güvenlik Kılavuzu x 1
  • Koruyucu Kılıf x 1

Reno11 FS Tasarımı Nasıl?

OPPO Reno11 FS, yeni Kozmos Halka Tasarımı ile Reno Serisi’nin tasarımını devrim niteliğinde değiştiriyor. Klasik kol saatlerinden ilham alan, arka kapaktaki özenle tasarlanmış dairesel kamera modülü şık, zarif ve lüks bir his uyandırırken, kameranın etrafını saran Işık Halesi, müzikle senkronize olan benzersiz bir dinamik aydınlatma efekti sunuyor.

Modelin Alemeti Harikalarından birisi aslında bu özellik ve Işık Halesi, çeşitli senaryolar için özelleştirilebilir aydınlatma efektleri sağlarken, aynı zamanda şarj, aramalar ve mesajlar için ince bir bildirim sistemi olarak hizmet ediyor. Elbette bu da kullanıcıların toplantı ve ders gibi durumlarda minimal kesintilerle uyarı almasını sağlıyor.

8 MP Ultra Geniş Açı Kamera, 2 MP Makro Kamera, 50 MP Ultra Net Ana Kameraya ön tarafta 32 MP Ultra Net Selfi Kamerası eşilk ediyor.

Modeli elinize aldığınızda özellikle yuvarlak kesim köşeler ve ortadaki yine yuvarlak kesim selfi kamera deliği ile elbette arka taraftaki yuvarlak içerisinden üçlü kamera seti dikkat çekiyor. Kenarlar parlak arkası ise mat kaplama ile geliyor.

Bana oldukça ince ve hafif geldi. ağırlığı özellikle 187 gram. 6.67 inçlik ekranı tek el ile kullanmak mümkün. Bu ölçülerdeki akıllı telefon ekranlarını ben özellikle günlük kullanımlar için ideal buluyorum.

Kehribar renginin diğer iki renk seçeneğine göre biraz daha kalın olduğunu da eklemeliyim zira, zeytin yeşili ve mat gri renkli model 7.69mm iken kehribar rengi bir tık daha kalın 7.76mm.

Reno11 FS Özellikleri Nasıl?

Yepyeni Kozmos Halka Tasarımı, dinamik Işık Halesi ve 120Hz Akıllı Adaptif Ekran ile donatılan Reno11 FS, sağlam yapısı ve şık tasarımının yanında AI Portre Uzmanı, AI Silgi, GenAI teknolojisini kullanan AI Stüdyo ve AI Akıllı Görüntü Montajı 2.0 gibi gelişmiş AI özellikleriyle fotoğrafçılıkta yaratıcılığa da öncülük ediyor.

Qualcomm® Snapdragon™ 685 4G Mobil Platformu ile yüksek performans için güçlendirilen Reno11 FS, AI LinkBoost sayesinde gelişmiş bağlantı sağlıyor.

120Hz Akıllı Adaptif Ekran ile hem canlı hem de konforlu görsel deneyimler sunabiliyor ve bölgesel zirve parlaklığı ise 2.100 nite kadar çıkabiliyor.

Ekranın ıslak Dokunma özelliği, yağmurlu veya diğer ıslak koşullarda dokunuş ve kaydırma hassasiyetini artırıyor. Bu sayede zorlu koşullarda bu cihazı kullanmak isteyenler için uygun bir seçenek haline geliyor. Ayrıca telefon, gün boyunca mavi ışık emisyonlarını minimize etmek ve optimal ekran sıcaklığını göstermek için hem donanım hem de yazılım çözümleri ile üst düzey akıllı göz koruma da sunuyor.

Darbeler karşı koruma!

Model, sağlam zırh, gelişmiş bir cam ekran ve OPPO’nun kendi geliştirdiği Yüksek Dayanıklılık Alaşım Çerçevesi içerirken, iç bileşenleri ise Sünger Biyonik Yastıklama yapısı ile korunuyor. Bu içten dışa koruma sayesinde OPPO Reno11 FS, IP64 Su ve Toz Direnci derecesine sahip ve SGS Performans Çoklu Sahne Koruma Testi’nde 5 Yıldız sertifikası bulunuyor.

Yapay Zeka Bu Modelin Neresinde?

Yapay Zeka özellikleri aslında modelin tam kalbinde yer alıyor. OPPO’nun AI teknolojisini daha fazla kullanıcıya erişilebilir hale getirme taahhüdünün bir sonucu olarak özellikle mobil fotoğrafçılığı sevenler için harika AI özellikleri sunuyor.

AI Silgi, istenmeyen insanları veya nesneleri kolayca kaldırma ve doğal görünen arka planlar ile entegre etme olanağı, AI Akıllı Görüntü Montajı 2.0 ile de geliştirilmiş doğruluk ile güncellenerek, gelecekte kullanılmak üzere ayrı sticker olarak kaydedilebilecek çoklu konu kesimleri sağlıyor.

Telefon ayrıca, özelleştirilmiş AI destekli fotoğrafçılık deneyimi sunan AI Stüdyo’yu da içeriyor ki bu da özçekimleri benzersiz dijital avatarlar haline dönüştürebiliyor.

Futbol efsanesi Iker Casillas Fernández’i Şampiyonlar Ligi partnerliği yenileme etkinliğinde yeni OPPO AI Stüdyo özelliğini tanıtması için davet eden OPPO, önümüzdeki 3 sezon boyunca AI Stüdyo ve AI Silgi gibi yapay zeka özelliklerindeki yeniliklerle futbolseverlerin etkileşimini artırmaya devam edecek.

Küçük bir Not, OPPO Türkiye inceleme kutusunda küçük bir sürpriz yaparak bu bahsettiğim OPPO AI Studio uygulamasıyla Casillas’ın yerine koymuş, ben çok beğendim.

Her Zaman Bağlı, Her Zaman Açık

Reno Serisi tarihindeki en iyi ağ performansı Reno11 FS’de sunuluyor. Bu, OPPO’nun sinyal alımını artırmak ve ağ seçimini optimize etmek için sistem düzeyinde AI modelini kullanan AI LinkBoost teknolojisini içeriyor. AI LinkBoost, zorlayıcı ağ koşullarına akıllıca uyum sağlayarak kullanıcıların en iyi bağlantıyı deneyimlemesini sağlıyor. Örneğin, Wi-Fi ölü bölgelerdeki veri ağları arasında ve farklı SIM kartları arasında kesintisiz geçişler sağlıyor; bu da stabil ve hızlı bir bağlantıyı garanti ediyor. Ayrıca AI LinkBoost, yüksek hızda hareket ederken, ağ stabilitesini önemli ölçüde artırarak, metroda yoğun saatlerde YouTube canlı yayınlarının tamponlama oranını azaltıyor. Ağ bağlantısının olmadığı aşırı durumlar için OPPO’nun BeaconLink özelliği, kendi geliştirdiği protokolü kullanarak bluetooth üzerinden cihazdan cihaza sesli aramaları destekliyor; bu da tamamen bağlantısız bir ortamda anlık ağ iletişimini mümkün kılıyor.

Peki Reno11 Performansının Arkasındaki Güç Nedir?

OPPO Reno11 FS, 6nm işlem teknolojisine sahip 8 çekirdekli Qualcomm® Snapdragon™ 685 4G Mobil Platformu ile güçlendirilmiş daha iyi performans ile daha düşük enerji tüketimi sunan bir işlemci kullanıyor.

8GB RAM ve 256GB ROM gibi büyük bellek konfigürasyonları bulunan OPPO’nun RAM Genişletme teknolojisi sayesinde 8GB’a kadar ek sanal RAM ile kesintisiz çoklu görev garantisi veriyor.

OPPO’nun bu modele özel Trinity Engine’inin eklenmesi, hesaplama kaynaklarının hassas bir şekilde tahsis edilmesi sayesinde uzun vadeli sistem akıcılığını da sağlıyor.

Bu, kullanıcı dosyaları için daha fazla alan yaratmak üzere akıllıca depolamayı sıkıştırıp temizleyebilen ROM-Vita’yı da içeriyor.

Bu iyileştirmeler sayesinde, Reno11 FS, OPPO’nun 50 aylık Akıcılık Koruma testini geçerek, dört yıl boyunca sistem akıcılığı garantisi sunuyor.

Günlük kullanım için ideal bir batarya!

Bataryası enerji verimliliği sunan bu tip ekranlar ve cihazlar için ideal 5000 mAh. Oppo’nun paylaştığı verilere göre günlük kullanımda 1.85 güne kadar veya durmaksızın 11.11 saat TikTok akışı sunabiliyor.

Elbette ben bu rakamlarda bir gün yeterli kullanım sunmasını önemsiyorum. Kutu içerisinden 45W SUPERVOOC™ Hızlı Şarj ile geliyor ki, bununla 75 dakika içerisinde yüzde 100 şarja ulaşabiliyorsunuz.

Gelelim Fiyatına!

OPPO Reno11 FS, Ekim ayından itibaren Zeytin Yeşili, Mat Gri ve Kehribar renklerinde satışa sunuldu.

8GB RAM + 256GB ROM modeliyle tüm satış kanallarında şu anda ürünün tavsiye edilen satış fiyatıysa 15.999 TL olsa da ben 15 Bin TL’nin az biraz üzerinde bir fiyatı gözlemledim.

Peki Yeni Reno11 FS Satın Alınır mı?

Özellikle orta sınıf akıllı telefonlar arasına konumlanan bu yeni Reno11 FS modeli, bu sınıftaki rekabeti kızıştıracak tasarıma ve özelliklere sahip. Bir çok rakibi gibi AI etiketini OPPO’da modellerine ekledi ve Reno11 FS özelliklerine ve tasarıma baktığımızda çok daha iyi bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Modelde IŞIK Halesi olayını sevdim, güzel bir aydınlatma ve ambians yaratıyor. Fiyat performans olarak günlük ihtiyaçlarınızı, mobil fotoğrafçılık içinde yeterli özelliklere ve güzelliklere sahip olduğunu düşünüyorum. Bence AI özellikli Bütçe Dostu bir telefon olarak kesinlikle tavsiye edilir bir model olmuş.