Sosyal Medya

Mobil

Yenilenmiş cep telefonu pazarı 2023 yılında yüzde 60 büyüdü!

GoPlus & Arena Genel Müdür Yardımcısı Tolga İldaşer, “Ekonomik dalgalanmalar nedeniyle bu ilginin önümüzdeki yıl daha da artacağını düşünüyorum” dedi.

Yenilenmiş cep telefonu pazarı 2023 yılında yüzde 60 büyüdü!

 

Yenilenmiş cep telefonu pazarına ilgi devam ediyor, 2023 yılında satışlar yüzde 60’ı aştı…

 

Sıfır telefona ulaşmanın zorluğu, kullanıcıları yenilenmiş ikinci el cihazlara yönlendirmeye devam ediyor. Son verilere göre; 2022 yılında 5 milyon adet yenilenmiş telefon satışı gerçekleşirken, 2023 yılında ise bu sayı 6 milyonu geçti. Tüketicilerin, daha uygun maliyetli bir seçenek bulmak amacıyla yenilenmiş ikinci el cep telefonlarına yöneldiğini belirten GoPlus & Arena Genel Müdür Yardımcısı Tolga İldaşer, “Ekonomik dalgalanmalar nedeniyle bu ilginin önümüzdeki yıl daha da artacağını düşünüyorum” dedi.

 

Enflasyon, yüksek kur, artan hammadde maliyetleri gibi nedenlerle cep telefonlarının fiyatları giderek artmaya devam ediyor. Artan sıfır telefon fiyatları karşısında, geçen yıla göre, yenilenmiş ikinci el cep telefonu satışları yüzde 60 seviyesine ulaştı. 2-3 yıl içerisinde Türkiye’de akıllı telefonların yüzde 30’unun yeniden ekonomiye döneceğini söyleyen GoPlus & Arena Genel Müdür Yardımcısı Tolga İldaşer, Türkiye’de bu konunun önemli ölçüde büyüme gösterdiğini kaydetti.

“Yenilenmiş ikinci el cep telefonları, sürdürülebilir tüketim alışkanlığında önemli bir rol oynuyor”

Türkiye’de bu pazarın daha da büyümesi ve daha fazla kişinin teknolojiye ulaşmasını sağlamak için yenilenmiş ikinci el ürün sektöründe faaliyet gösteren GoPlus & Arena Genel Müdür Yardımcısı Tolga İldaşer,

Tüketiciler, sıfır telefonların yüksek fiyatlarından kaçınmak ve daha uygun maliyetli bir seçenek bulmak amacıyla ikinci el telefonlara ilgi gösteriyor. Özellikle gençler, bu trendin öncüleri arasında yer alıyor. Yapılan son araştırmaya göre, bu yıl yenilenmiş telefon alanların sayısı geçen seneye göre 1 milyon arttı. Bu büyüme, sadece tüketicilerin maliyet avantajı sağlamasıyla kalmıyor, aynı zamanda sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarına geçişte de önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle, hem teknolojiye erişimin artması bakımından hem de çevresel kaynakların daha etkili bir şekilde kullanılması bakımından yenilenmiş ikinci el cep telefonu pazarının büyümesini önemsiyoruz. Önümüzdeki yıl pazarın, kullanıcıların yenilenmiş ikinci el cep telefonu pazarına daha fazla yöneleceğine ve sektörün büyüyeceğine inanıyorum” diye konuştu.