Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

YEO’dan geleceğin enerji teknolojileri için 3 önemli hamle

Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve mühendislik şirketlerinden YEO Teknoloji, enerji alanındaki 3D (Dijitalizasyon, Desentralizasyon, Dekarbonizasyonu) vizyonuna uygun olarak faaliyetlerine güç katacak 3 önemli anlaşmayı duyurdu.

YEO’dan geleceğin enerji teknolojileri için 3 önemli hamle

 

  • Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve mühendislik şirketlerinden YEO, Solar+Storage Next Generation (NX) Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama Fuarı’nda imzaladığı 3 önemli anlaşmayı duyurdu.
  • YEO, Türkiye’nin en büyük termik santrallerinden biri olan İSKEN Sugözü termik santraline İstanbul’da inşasına başlanılan Reap Battery fabrikasında üreteceği enerji depolama sistemlerini kuracak.
  • Solitek iş birliğiyle enerji depolama sistemlerini konutlara ve ticarethanelere ulaştıracak.
  • Ayrıca YEO, çoğunluk hissesini satın alımına yönelik ilk adımı atarak hisse devri sözleşmesi yaparak el sıkıştığı BrandIT ile enerjide dijitalizasyon çalışmalarını güçlendirecek.

 

Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve mühendislik şirketlerinden YEO Teknoloji, enerji alanındaki 3D (Dijitalizasyon, Desentralizasyon, Dekarbonizasyonu) vizyonuna uygun olarak faaliyetlerine güç katacak 3 önemli anlaşmayı duyurdu.

 

YEO, söz konusu anlaşmaları Türkiye’nin tek güneş enerjisi ve enerji depolama sistemleri fuarı Solar+Storage NX’te açıkladı. 31 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında sektörü bir araya getiren fuarın en önemli katılımcılarından YEO, enerji teknolojileri alanında attığı adımları şöyle açıkladı:

 

İlk üretim İSKEN Sugözü termik santrali için

 

YEO’nun enerji depolama alanındaki iştiraki Reap Battery’nin inşasına başladığı İstanbul Tuzla’daki fabrikasında üretilen ilk depolama sistemleri, İSKEN’in Sugözü Termik Santrali’nde kullanılacak. İSKEN’in sahibi olduğu Sugözü Termik Santrali’ne entegre 21.2 MW’lık hibrit güneş enerjisi santrali yapım işi başarıyla tamamlanıp teslim edilmişti. Şimdi de YEO’nun, yüzde 100 sahibi olduğu Reap Batarya Fabrikası’nda üretilecek 12.5 MWh’lik enerji depolama sistemi söz konusu santralde kullanılacak. Böylece YEO, 1360 MW’lık gücüyle Türkiye’nin en büyük termik santrallerinden biri olan İSKEN’in Sugözü Termik Santrali’nin bir enerji adasına dönüştürülmesi hedefine katkı sunacak.

Konut ve ticarethanelere batarya sistemi YEO-Solitek iş birliğiyle ulaşacak

 

YEO’nun enerji depolama sistemleri alanındaki iştiraki Reap Battery ve enerji depolama çözümleri şirketi Solitek’in attığı imzayla üretilecek sistemler, konut, ticarethane ve endüstri tesislerine sunulacak. Bu segmentte Türkiye’de 2030 yılına kadar 10GWh’lik bir pazar oluşması beklenirken Reap Battery, bu iş birliğiyle enerji şebekesi uygulamalarının yanında enerji tüketicilerinin enerji depolama sistemi ihtiyaçlarını da çözüm sağlamış olacak.

BrandIT ile dijitalizasyon güçlenecek

 

YEO, fuarda, nesnelerin interneti (IoT), endüstriyel üretim yönetim sistemleri ve akıllı makine yönetimi yazılımlarında uzmanlaşan BrandIT Mühendislik Yazılım Ticaret A.Ş.’nin yüzde 51 hissesini satın alımına yönelik ilk adımı atarak hisse devri sözleşmesi yaptı. Bu ortaklıkla YEO, yapay zeka, büyük veri ve bulut temelli enerji verimliliği, akıllı şebeke & santral yönetimi ve akıllı şehirleri hedef alan özgün çözümler üretilecek. BrandIT, 2016 yılından bu yana Microsoft, Rockwell ve PTC partnerlikleriyle Endüstri 4.0 teknolojilerini kullanarak çok sayıda projeyi uçtan uca çözümler sağlayarak başarıyla tamamladı. Bu ortaklık ile YEO Teknoloji’nin enerji ve endüstri sektörlerindeki tecrübesi ve BrandIT’in Endüstri 4.0 teknolojilerindeki uzmanlığı ile güçlü bir sinerji yaratılması hedefleniyor.

 

Fuarda önemli anlaşmalara imza atan YEO Teknoloji CEO’su Tolunay Yıldız, söz konusu anlaşmalarla ilgili şöyle konuştu: “Odağına 3D yani dijitalizasyon, desentralizasyon, dekarbonizasyonu alan YEO, yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen enerjinin depolanması için de en yeni çözümleri yine Türkiye’de üreterek sunacak. Enerji verimliliği ve sürdürülebilirliği iyileştirmek için makine öğrenmesi ve yapay zeka ile teknolojiden faydalanarak dijitalleşme çalışmalarını hızlandıracağız. Bu iş birlikleriyle enerji sektörünün geleceğine yön vermeye kararlıyız. ‘Bizce Mümkün’ felsefemizle hedefimiz, sürdürülebilir enerji projeleriyle doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak.”